Interessant:

Vier nieuwe TomTom Go navigatiesystemen

nieuws 1 september 2016 om 10:09

Op de IFA 2016 heeft TomTom vier nieuwe autonavigatiesystemen geďntroduceerd. De Go 520, GO 620, GO 5200 en GO 6200 zijn de meest geavanceerde systemen van TomTom, ooit dankzij ingebouwde WiFi en integratie met geavanceerde platforms voor kunstmatige intelligentie zoals SIRI.

De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks kunnen ontvangen SMS-berichten voorlezen, bieden de mogelijkheid van handsfree bellen en zijn compatibel met personal assistants zoals Siri van Apple, Google Now en Cortana van Microsoft. Je kan een zoekopdracht inspreken en de TomTom Go binnengekomen berichten laten voorlezen of gesprekken laten aannemen op basis van spraakbesturing. De kunstmatige intelligentie houdt daar echter niet mee op.

TomTom Go 2016
TomTom Go 2016

De nieuwe navigatiesystemen zijn in staat om het gedrag van chauffeurs aan te leren. Ze kunnen op die manier bestemmingen voorspellen, zodat je simpelweg in de auto kan stappen en wegrijden. Tijdens de dagelijkse rit naar het werk vindt alles automatisch plaats vanaf het moment dat de contactsleutel wordt omgedraaid, met inbegrip van het omzeilen van druk verkeer. Als je dan toch een verkeersopstopping of flitser nadert, zal de TomTom GO een geluidswaarschuwing afgeven, zodat je op tijd vaart kan minderen.

Corinne Vigreux, medeoprichter en directeur van TomTom Consumer: "De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks geven blijk van ons streven om uiterst eenvoudige technologie af te leveren waarvan iedereen gebruik kan maken en profiteren. Dit uit zich in draadloze updates, smartphone-integratie, het voorspellen van bestemmingen en zelfs de beschikbaarheid van Lifetime Services. Al deze zaken hebben tot doel een einde te maken aan de pijnpunten die gepaard gaan met autorijden. Dit stelt automobilisten overal ter wereld in staat om zich te ontspannen en te genieten van de reis die voor hen ligt.”

TomTom Go 2016 in auto
TomTom Go 2016 in auto

De TomTom GO-systemen zijn verkrijgbaar in vier versies. De TomTom GO 5200 (5-inch, € 330) en GO 6200 (6-inch, € 380) zijn gericht op het hogere segment en zijn voorzien een SIM-kaart ter ondersteuning van live updates. De goedkopere TomTom GO 520 (5-inch, € 230) en GO 620 (6-inch, € 280) dienen met een smartphone te worden verbonden voor live meldingen voor onder meer verkeersopstoppingen en flitsers.

Tegelijk met de nieuwe TomTom Go systemen introduceerde TomTom een navigatiesysteem voor scooterrijders, de TomTom VIO, en drie nieuwe wearables, de TomTom Touch, de TomTom Runner 3 en de TomTom Adventurer.

portablegear.nl