Interessant:

TomTom introduceert Rider 410 motor-gps

nieuws 17 februari 2016 om 11:03

TomTom introduceert de Rider 410, een nieuw navigatiesysteem voor motorrijders. De introductie van dit model valt samen met de 10de verjaardag van de Rider-serie. De Rider 410 is daarom ook tot 'Great Rides Edition' gedoopt.

De TomTom Rider 410 bouwt voort op de TomTom Rider 400, die uitkwam in februari 2015. Nieuw aan de Rider 410 is onder meer de mogelijkheid om met TomTom MyDrive de perfecte trip te plannen voordat je vertrekt. Je kan je laten inspireren door de kennis van andere motorrijders en je kan je eigen avontuurlijke routes creëren en via MyDrive naar de Rider 410 uploaden.

De Rider 410 beschikt verder over de mogelijkheid om het apparaat een kwartslag te draaien voor staande weergave, waarbij meer van de weg te zien is. Je krijgt via een Bluetooth-aansluiting in je helm de gesproken instructies en je kan via het apparaat ook je telefoon beantwoorden zonder je ogen van de weg te halen. De Rider 410 geleverd met gratis Lifetime TomTom Traffic verkeersinformatie en Lifetime TomTom Flitsers. Verder heeft het apparaat een waterproof scherm, dat direct reageert op aanraking met een handschoen.

TomTom Rider 410
TomTom Rider 410

"Nu we tien jaar navigatiesystemen voor motorrijders maken, is het geweldig om een speciale editie van de TomTom RIDER te lanceren", zegt Corinne Vigreux, medeoprichter en managing director van TomTom Consumer. "Naast functies waar motorrijders ons om hebben gevraagd, zoals routeplanning via MyDrive, gegevensuitwisseling via Bluetooth en handsfree bellen, leveren we het systeem met honderd van Europa's spannendste routes vooraf geïnstalleerd. Bij het ontwikkelen van de TomTom RIDER 410 hebben we ons net als altijd gefocust op het creëren van een innovatieve interface voor een prachtige, simpele gebruikerservaring. Alles wat je hoeft te doen, is beslissen hoe spannend je rit moet worden."

De TomTom Rider 410 Great Rider Edition is verkrijgbaar in de winkel en online vanaf 8 april 2016 in twee versies. Je kan kiezen uit de standaard TomTom Rider 410 (€ 399) en de TomTom Rider 410 Premium Pack (€ 499). Het premium pack wordt geleverd met een automount, anti-diefstaloplossing en draagtas.

TomTom