Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Scherm4,3"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom Rider 410 1 Foto TomTom Rider 410 2 Foto TomTom Rider 410 3

Inleiding

De TomTom Rider 410 is een een navigatiesysteem voor motorrijders.  De lancering van dit model viel samen met de tiende verjaardag van de eerste Rider. Om dat te vieren is de nieuwe Rider 410 tot 'Great Rides Edition' gedoopt. Dit model wordt geleverd met Lifetime Wereldkaarten en honderd vooraf geďnstalleerde tochten door Europa. Ten opzichte van de voorgaande Rider 400 beschikt de Rider over enkele nieuwe functionaliteiten. Naast de Lifetime Wereldkaarten zijn dat onder meer de compatibiliteit met routeplanning via TomTom MyDrive en gegevensuitwisseling via Bluetooth. Motorrijders kunnen met de Rider 410 opwindende kronkelroutes vinden en de saaie rechte stukken vermijden, door te selecteren op route. Er kunnen drie niveaus kronkelroutes en heuvelachtige routes worden geselecteerd. Daarnaast kan je nieuwe routes ontdekken door simpelweg op de kaart een omgeving en een startpunt te selecteren en een rondrit te plannen. De Rider 410 beschikt ook over de mogelijkheid om het apparaat een kwartslag te draaien voor staande weergave, waarbij meer van de weg te zien is. Je krijgt via een Bluetooth-aansluiting in je helm de gesproken instructies en je kan via het apparaat ook je telefoon beantwoorden zonder je ogen van de weg te halen. De TomTom Rider 410 wordt geleverd met gratis Lifetime TomTom Traffic verkeersinformatie en Lifetime TomTom Flitsers. Verder heeft het apparaat een waterproof scherm, dat direct reageert op aanraking met een handschoen. De Rider 410 komt in een standaard en in een Premium Pack-editie. De premium-editie wordt geleverd met een automount, anti-diefstaloplossing en draagtas.

Apparaat & afmetingen

De TomTom Rider 410 is een navigatiesysteem met een gewicht van 280 gram. De afmetingen van de navigator zijn 13,7 x 8,8 x 3,1 centimeter. De afmetingen van de navigator zijn 13,7 x 8,8 x 3,1 centimeter. De TomTom Rider 410 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom Rider 410 is voorzien van een 4.30" touchscreen (480 x 272 pixels). Middels de ingebouwde TMC-ondersteuning kan je - gratis - live verkeersinformatie ontvangen op je navigatiesysteem. Dankzij de geďntegreerde bluetooth module kan je de Rider 410 ook gebruiken als handsfreeset. De TomTom Rider 410 biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De Rider 410 wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten. Instructies en plaatsnamen worden volledig uitgesproken (text-to-speech).

Prijzen en beoordelingen TomTom Rider 410

Van de TomTom Rider 410 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de TomTom Rider 410 beschikbaar.

Specificaties TomTom Rider 410

Algemeen
ProductTomTom Rider 410
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht280 gram
Afmetingen137,0 x 88,0 x 31,0 mm
SubtypeMotornavigatie
Scherm
Scherm4,3"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingmicroUSB