Interessant:

Android 7 Nougat beschikbaar

nieuws 23 augustus 2016 om 10:49

Google heeft gisteren de nieuwste Android versie, Android 7 Nougat, geļntroduceerd. Android 7 is een relatief kleine update ten opzichte van Android 6 Marshmallow en biedt onder andere betere notificaties en instant apps.

Juich overigens niet te vroeg, de nieuwe Android versie is in eerste instantie alleen beschikbaar voor een klein aantal Google Nexus-apparaten, waaronder de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9 en de Pixel C tablet.

Net als vorig jaar kiest Google er dus voor om haar eigen producten als eerste te voorzien van een nieuwe Android-versie. Vorig jaar was het echter een Nexus-telefoon, die als eerste out-of-the-box op Android 6 draaide. Dit jaar strijkt LG met die eer: de LG V20 zal namelijk de eerste smartphone standaard draaiend op Android 7 Nougat zijn.

LG V20 productfoto
LG V20 productfoto

LG had eerder al laten weten dat de V20 standaard op Android 7 Nougat draait. Google bevestigt dit nu door de LG V20 te introduceren als 'the first new smartphone that comes with Android Nougat right out of the box'. De LG V20 wordt officieel geļntroduceerd op 9 september en heeft naar verluidt een modulair design, een dubbele hoofdcamera, een vingerafdruksensor en een Snapdragon 820 processor. Omdat de verkopen van de LG G5 tegenvallen is de kans groot dat LG met de V20 gaat proberen de high-end markt te veroveren.

portablegear.nl