Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 6.0
Opslag MB
Scherm10,2" (307 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Google Pixel C 1 Foto Google Pixel C 2 Foto Google Pixel C 3 Foto Google Pixel C 4 Foto Google Pixel C 5

Inleiding

De Google Pixel C is de eerste tablet met het Android 6.0 Marshmallow-besturingssysteem. De "C" in de productnaam staat voor "convertible", want dit model is verkrijgbaar met een optioneel Bluetooth-toetsenbord. Dit toetsenbord en de tablet sluiten op elkaar aan middels krachtige magneten, er komen geen scharnieren aan te pas. Het toetsenbord is ook te gebruiken als beschermstuk voor het display als de tablet niet in gebruik is. Als de tablet op het toetsenbord is geplaatst, kan je het display tot 135 graden kantelen. De magneten zijn sterk genoeg om het toetsenbord ondersteboven te houden, zonder dat de tablet los laat. Ondanks het compacte formaat biedt het toetsenbord full-sized toetsen, omdat Google vijf van de minst gebruikte toetsen heeft verwijderd en deze nu beschikbaar stelt via het on-screen menu. Het display van de Google Pixel C meet 10,2-inch en heeft een hoge resolutie LTPS TFT-scherm†van 2.560 x 1.800 pixels. Met een tik op de Pixel LED-lichtbalk aan de achterzijde zie je snel hoeveel batterijduur er nog over is, zonder de tablet te unlocken. Opladen is mogelijk via een USB Type C-oplaadpoort. Verder kan je onder meer rekenen op een 64-bit quad-core NVIDIA Tegra X1-processor met 3GB RAM, 32GB of 64GB geheugen, stereospeakers en vier ingebouwde microfoons zodat je stem overal in je kamer goed wordt opgepikt. Meer informatie volgt.

Apparaat & afmetingen

De Google Pixel C is een tablet met een gewicht van 517 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,2 x 17,9 x 0,7 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 24,2 x 17,9 x 0,7 centimeter. De Google Pixel C is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Specificaties

De Google Pixel C is voorzien van een 2 GHz NVIDIA Tegra X1 quad-core processor en 32 GB intern opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het tablet. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. De camera op de Google Pixel C heeft geen flitser. De Google Pixel C is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 1.800 x 2.560 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Google Pixel C is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Besturingssysteem (OS)

De Google Pixel C draait op Android 6.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)††is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie).†In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen Google Pixel C

Van de Google Pixel C staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Google Pixel C is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Google Pixel C testoverzicht de testen

Specificaties Google Pixel C

Algemeen
ProductGoogle Pixel C
Aankondiging2015
VerkoopstartVerwacht in Q4
Design
Kleuren

Gewicht517 gram
Afmetingen242,0 x 179,0 x 7,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra X1
Kloksnelheid4 core (max 2 GHz)
RAM3 GB
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,2" (307 ppi)
Resolutie1.800 x 2.560px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Selfiecamera2,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee