Interessant:

Android 7.0 Nougat: wat is nieuw?

achtergrond 29 augustus 2016 om 15:46

Google, heeft zoals verwacht, op de Google I/O 2016-conferentie de eerste details over haar nieuwe Android N-besturingssysteem uit de doeken gedaan. PortableGear zet de belangrijkste vernieuwingen op een rij.

Meerdere schermen op Android 7.0 Nougat

In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Zo kan je bijvoorbeeld aan de ene kant van je scherm een website bezoeken en aan de andere kant van je scherm een route plannen. Op Android televisies kan je een app draaien in een apart venster in het beeld. Denk bijvoorbeeld aan een twitterfeed terwijl je Wie is de Mol aan het kijken bent.

Google Android Nougat†- Split screen
Google Android Nougat†- Split screen

Verbeterde notificaties in Android 7.0 Nougat

Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Allereerst krijgen de developers meer mogelijkheden bij het ontwerpen van notificaties. Zo kunnen ontwikkelaars ervoor kiezen om notificaties een geheel eigen layout te geven of notificaties te groeperen, zodat je bijvoorbeeld een aantal WhatsApp-meldingen kan lezen in het notificatiescherm. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen.

Google Android Nougat†- Notificaties
Google Android Nougat†- Notificaties

Makkelijker updaten in Android 7.0 Nougat

In Android Nougat†is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat†downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Zodra de updates geÔnstalleerd zijn, zal je telefoon of tablet aangeven opnieuw op te starten. Na de reboot zijn de updates doorgevoerd. Het updateproces lijkt daarmee erg op het updateproces van bijvoorbeeld Windows 10 en Chromebooks.

Overige verbeteringen in Android 7.0 Nougat

Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat†is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het bezoeken van een webshop, direct en naadloos overschakelen naar de bijbehorende app om snel en gemakkelijk een betaling te doen (eventueel in combinatie met Google Pay). Tot slot gaat het installeren van apps efficiŽnter. Apps installeren sneller en nemen minder ruimte in beslag.

Wanneer komt Android 7.0 Nougat?

Android Nougat†zal Android Marshmallow opvolgen. Android Marshmallow werd vorig jaar mei aangekondigd. De eerste telefoons op Android Marshmallow, de Nexus 5X en Nexus 6P verschenen een half jaar na de introductie van Android Marshmallow. Een jaar later zijn Google en de fabrikanten nog steeds bezig met de uitrol van Marshmallow. De verwachting is dan ook dat Android Nougat†niet eerder dan in 2017 breed verkrijgbaar zal zijn.

Hoe zal Android N gaan heten?

Android 7.0 heeft nog geen andere naam dan N (Update: In juli heeft Google laten weten dat Android N als Android Nougat door het leven zal gaan).†IdeeŽn voor nieuwe namen kan je doorgeven op https://www.android.com/versions/name-n/. Sinds versie 1.5 zijn de Android-versies voorzien van zoete bijnamen. In chronologische volgorde zijn dat: Cupcake, Donut, Eclair, Frozen Yogurt, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop en Marshmallow. Hieronder wellicht wat inspiratie:

portablegear.nl