Interessant:

LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P officieel geintroduceerd

nieuws 30 september 2015 om 10:50

Google heeft, zoals verwacht, deze week officieel de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P geintroduceerd. Het zijn de eerste smartphones met het nieuwe Android 6.0 Marshmallow-besturingssysteem.

De Nexus 5X, die de originele†LG Nexus 5†opvolgt, beschikt over een†scherp 5,2-inch Full HD IPS-display en een krachtige†Qualcomm Snapdragon 808-processor voor snelle prestaties. Aan de achterzijde vind je de Nexus Imprint-vingerafdruksensor: met een aanraking van deze sensor wordt de Nexus 5X ontgrendeld voor direct gebruik. Daarnaast krijg je de beschikking over een 12,3-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde. Met de camera aan de achterzijde is het mogelijk om 4K-video's en slow-motion video's te maken.†Middels de snelle Type-C USB-poort zijn er maar tien minuten nodig om de batterij voor bijna vier uur gebruik op te laden. †De Nexus 5X ondersteunt 4G+ en Bluetooth en komt in een uitvoering met 16GB of 32GB geheugen (niet uitbreidbaar).†De †Nexus 5X†komt in de Benelux beschikbaar in de kleuren Carbon (zwart) en Quartz (witgrijs). Nadere informatie over de prijzen en beschikbaarheid volgt.†

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

De Huawei Nexus 6P heeft een elegante unibody-behuizing van metaal en biedt een 5,7-inch AMOLED-display met een WQHD-resolutie (1.440 x 2.560 pixels) en een pixeldichtheid van 518ppi. Ook dit toestel is met de Nexus Imprint-vingerafdrukscanner eenvoudig te unlocken.†De octa-core Qualcomm Snapdragon 810-processor met 3GB RAM zorgt voor snelle prestaties en de 3.450 mAh batterij voor een degelijke batterijduur. Met de meegeleverde Type-C sneloplader (aansluitbaar op de USB Type C-poort) is deze opvolger van de Motorola Nexus 6 binnen 10 minuten opgeladen voor een gebruiksduur van 7 uur. Aan de achterzijde biedt de Nexus 6P een 12,3-megapixel camera met 4K-videorecorder en de mogelijkheid om high-frame-rate slow-motion video's op te nemen.†Aan de voorzijde biedt de Nexus 6P een krachtige 8-megapixel camera. De Huawei Nexus 6P ondersteunt verder LTE Advanced/4G+, Bluetooth 4.2 en NFC.

De†Nexus 6P†komt in het zwart, zilver of wit en†verschijnt dit najaar in edities met 32GB (649 euro), 64GB (699 euro) of 128GB (799 euro). De beschikbaarheid in Nederland en BelgiŽ laat waarschijnlijk nog wat langer op zich wachten.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Google Blogspot