Interessant:

Kobo met 7,8-inch Aura ONE e-reader

nieuws 17 augustus 2016 om 21:55

Vandaag heeft Kobo de Aura ONE aangekondigd, een waterdichte e-reader met een enorm 7,8-inch scherm, adaptieve schermverlichting en 8 GB geheugen. Tevens heeft Kobo de originele Aura vernieuwd.

De Kobo Aura ONE biedt een enorm scherm van 7,8-inch en heeft daarmee het grootste e-ink beeldscherm van dit moment. Nieuw is ComfortLight PRO, een functie die de hoeveelheid blauw licht vermindert als er 's avonds wordt gelezen. Experts stellen dat apparaatgebruik in bed, en in het bijzonder het blauwe schermlicht, de kwaliteit van de slaap kan beïnvloeden. Door de blootstelling aan blauw licht te verlagen, zorgt de Kobo Aura ONE ervoor dat je nachts kan lezen zonder dat dit impact heeft op je slaap. Omringende lichtsensoren detecteren automatisch de huidige lichtniveaus zodat op elk moment van de dag de optimale helderheid uitgezonden wordt. Net als de Kobo Aura H2O uit 2014 is de Aura ONE waterdicht.

Kobo Aura ONE
Kobo Aura ONE

“Bij het ontwerpen van nieuwe apparaten doen we alles met de lezer in gedachten; waar en wanneer ze lezen, hoe we het ze gemakkelijker kunnen maken, hoe we een prachtig ontwerp kunnen combineren met innovatie op technologisch gebied”, aldus Michael Tamblyn, CEO, Rakuten Kobo. “De inzichten en feedback die wij verkregen uit de nauwe samenwerking met onze topgebruikers was van essentieel belang bij het ontwerp van deze nieuwe e-reader. Het resultaat is de Kobo Aura ONE met Kobo’s grootste en dunste scherm tot nu toe, en een revolutionaire lichtweergave die zich aan dag en nacht aanpast. Daarnaast is hij ook nog waterbestendig, wat betekent dat je 'm vrijwel overal mee naartoe kunt nemen. Uiteindelijk willen we de leeservaring van mensen verbeteren en met de hulp van onze meest gepassioneerde klanten hebben we de Kobo Aura ONE gemaakt om dit in de praktijk te brengen.”

De nieuwe Kobo Aura (Kobo Aura Edition 2) spoort je aan om je helemaal te verliezen in je favoriete verhalen op het 6" Carta E Ink touchscreen (1024 x 768 resolutie; 212 ppi). Het lichte en comfortabele ontwerp maakt het eenvoudig en comfortabel om deze e-reader tijdens het lezen urenlang vast te houden en biedt 24/7 toegang tot miljoenen boeken via een wifi-verbinding. Met het uiterlijk dat op een gedrukt boek lijkt (11 lettertypen en 40 lettergroottes) kan je lezen in direct zonlicht zonder weerspiegeling. Met een batterijduur van tot maar liefst 2 maanden, 4 GB intern geheugen om tot 3.000 eBooks op te kunnen slaan en met ingebouwd, aanpasbaar ComfortLight is lezen erg makkelijk, waar en wanneer dan ook.

Originele Kobo Aura
Originele Kobo Aura

Vanaf 6 september zijn beide e-readers verkrijgbaar in Nederland. De Kobo Aura ONE heeft een adviesprijs van € 229,99 en de Edition 2 van € 129,99.

portablegear.nl