Interessant:

Kobo Aura H2O officieel aangekondigd

nieuws 27 augustus 2014 om 11:19

E-bookfabrikant Kobo heeft officieel de Kobo Aura H2O aangekondigd. Deze e-reader is waterbestendig en beschikt over een 6,8-inch display met de nieuwe e-Ink Carta-technologie.

De Kobo Aura H2O, die eerder uitlekte, van de Canadese e-bookfabrikant Kobo is bijzonder omdat hij waterbestendig is én omdat het de eerste e-reader is met de e-Ink Carta-schermtechnologie. Dankzij deze technologie kan je rekenen op een bijzonder hoge schermresolutie van 1.430 x 1.080 pixels met een pixeldichtheid van 265 dpi. Dit scherm meet 6,8-inch en is ook goed afleesbaar in zonlicht. Daarnaast richt het volledig aanpasbare ComfortLight het licht op de pagina en niet op je ogen, waardoor vermoeide ogen dag en nacht geminimaliseerd worden. 

De Aura H2O heeft een IP67-certificaat, wat betekent dat hij tot minuten in 1 meter diep water overleeft, mits je de aansluitingen goed gesloten houdt. Met de e-reader heb je eenvoudig toegang tot de eBook Shop van Kobo. Met behulp van de ingebouwde WiFi-functionaliteit kan je door de eBook Shop bladeren. Met 4GB geheugen is het het mogelijk om tot 3.000 e-books op te slaan. Breid je het geheugen uit met een microSD-kaart, dan kun je maximaal 30.000 boeken opslaan.

De Kobo Reading Life-functie biedt een gepersonaliseerde leeservaring waarmee je kunt lezen, verzamelen, ontdekken en delen. Personaliseren is eenvoudig met TypeGenius. Je kan kiezen uit 10 lettertypen en 24 lettergroottes en je kan de marges aanpassen om je perfecte pagina samen te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om je gemiddelde leessnelheid bij te houden, notities en aantekeningen te maken, boekenplanken aan te maken en in te delen, en je favoriete passages te delen op Facebook. Voorgeinstalleerd op deze waterbestendige e-reader vind je een webbrowser en twee spelletjes (Schaken en Sudoku). 

De Kobo Aura H2O ligt vanaf augustus in Nederland de winkels voor een prijs van 180 euro.

Kobo Aura H2O
Kobo Aura H2O

portablegear.nl