Interessant:

Garmin introduceert vivosmart HR+ met ingebouwde GPS

nieuws 23 mei 2016 om 12:44

Garmin heeft haar reeks vivosmart-activiteitstrackers uitgebreid met de vivosmart HR+. De vivosmart HR+ biedt zowel een 24/7 hartslagmeter als een ingebouwde GPS-module om je afgelegde snelheid en afstand te meten.

De originele vivosmart stamt al weer uit de herfst van 2014. De wearable-hype begon toen net en de markt werd overspoeld met stappentellers verkleed als wearables. Met de originele vivosmart kon je ook niet veel meer dan stappen tellen, notificaties ontvangen en je slaap bijhouden. Met de introductie van de vivosmart HR, een jaar later, breidde Garmin de functionaliteit van de armband uit met een hartslagmeter. Met de introductie van de vivosmart HR+, met hartslagmeter én GPS, wordt de vivosmart eindelijk een serieuze trainingsmetgezel.

Alle kleuren - Garmin vivosmart HR+
Alle kleuren - Garmin vivosmart HR+

Dankzij de GPS-ondersteuning krijg je tijdens het rennen en fietsen vrij nauwkeurige informatie over de afgelegde afstand en je actuele en gemiddelde snelheid. Je hartslag wordt tegelijk bijgehouden via een polsmeting. Indien gewenst kan je via ANT+ de meting doorsturen naar andere ANT+ apparaten. Zo kan je tijdens het fietsen je hartslag aflezen op bijvoorbeeld een Garmin Edge 520.

De smartwatch-functionaliteiten, die we kennen van de vivosmart en vivosmart HR, ontbreken uiteraard ook niet op de HR+. Notificaties lees je dankzij de HR+ op je pols en ook de muziek op je smartphone kan je bedienen vanaf je pols. Naar verwachting verschijnt de Garmin vivosmart HR+ nog voor de zomer in Nederland voor een prijs van rond de € 199. De vivosmart HR+ is verkrijgbaar in het zwart, blauw of donkergrijs in twee polsmaten (regular en XL).

portablegear.nl