Interessant:

Specificaties Samsung Galaxy Gear Fit 2 bekend

nieuws 1 juni 2016 om 11:34

De kans is groot dat Samsung morgen de Galaxy Gear Fit 2 introduceert. Naast foto's zijn nu ook de complete specificaties van de Gear Fit 2 uitgelekt. Bovendien heeft Samsung een uitnodiging voor een pers-event op 2 juni uitgestuurd.

In 2014 introduceerde Samsung de Galaxy Gear Fit. Qua design was de Samsung Gear Fit een fantastische wearable dankzij het gebogen display. De functionaliteit viel echter tegen. Aan het begin van de wearable-hype was dit overigens een probleem waar meer producten mee kampten. De Gear Fit was feitelijk niet meer dan een stappenteller met notificatiefunctie.

Galaxy Gear Fit 2 - Voorkant
Galaxy Gear Fit 2 - Voorkant

Met de introductie van de Galaxy Gear Fit 2 heeft Samsung naar verluidt de functionaliteit van haar connected armband flink uitgebreid. De Samsung Galaxy Gear Fit 2 heeft volgens SamMobile een 1,55-inch (216 x 432 pixels) gebogen Super AMOLED-scherm. De wearable is uitgerust met een 1 GHz dual-core processor, met 512 MB RAM en 2 GB geheugen. De Gear Fit 2 is stof- en waterdicht dankzij de IP68-certificering en draait op Tizen 2.3. Door de hartslagsensor en GPS kan de Gear Fit 2 gebruikt worden als sportarmband. Naast de hartslag zou je snelheid, gemiddelde snelheid en afgelegde afstand kunnen bijhouden.

Galaxy Gear Fit 2 - Achterkant
Galaxy Gear Fit 2 - Achterkant

Vandaag heeft Samsung een uitnodiging de deur uitgedaan voor een event in New York op 2 juni. Op de uitnodiging staat 'Go Move Explore Create with Galaxy' wat wellicht duidt op de introductie van de Gear Fit. Mogelijk worden ook de draadloze Gear IconX oordopjes met ingebouwde muziekspeler geintroduceerd.

Uitnodiging Samsung event 2 juni
Uitnodiging Samsung event 2 juni

Onlangs introduceerde Garmin met de vivosmart HR plus een vergelijkbaar product als de Galaxy Gear Fit 2. De vivosmart HR plus heeft net als de Gear Fit 2 een hartslagsensor, ingebouwde GPS en notificatiefuncties. De vivosmart HR plus is op dit moment verkrijgbaar voor een bedrag rond de 220. De prijs van de Gear Fit 2 zal waarschijnlijk ook rond dit bedrag uitkomen.

SamMobile