Interessant:

Vernieuwde Asus ZenWatch 2 verkrijgbaar

nieuws 20 mei 2016 om 14:34

De vernieuwde Asus ZenWatch 2 is per vandaag verkrijgbaar in Nederland. Dankzij een veel sterkere oplader en een verbeterd intern ontwerp, kan de ZenWatch 2 voor 60 procent opgeladen worden in vijftien minuten.

De Asus ZenWatch 2 is vorig jaar aangekondigd en is de opvolger van de ZenWatch. De ZenWatch 2draait op Android Wear en komt in in twee verschillende formaten: 37 millimeter en 41 millimeter breed. De eerste komt met een polsband van 18 millimeter, de tweede met een polsband van 22 millimeter. De ZenWatch 2 was al enige tijd verkrijgbaar en komt nu in een aangepaste variant op de markt. De vernieuwde versie laadt sneller en heeft meer uithoudingsvermogen.

Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 2

Beide uitvoeringen hebben een AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Gass 3, een Qualcomm-processor en een IP67-certificaat (wat inhoudt dat ze stof- en waterbestendig zijn). De kast is gemaakt uit roestvrij staal in drie kleuren: zilver, goud en wit. Het kroonwieltje kan je gebruiken om je horloge te bedienen en geeft de ZenWatch 2 een klassiek horloge-uiterlijk.

Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 2

Het opladen van de ZenWatch 2 gaat middels een magnetische oplader die zichzelf automatisch op de juiste plaats klemt. In vijftien minuten laad je de ZenWatch 2 voor 60 procent op. Om de ZenWatch 2 volledig op te laden is 70 minuten nodig. De relatief langere oplaadduur voor 100 procent is noodzakelijk om de accuduur ook na honderden oplaadcycli nog te kunnen garanderen. De ZenWatch 2 had al een goede accuduur van ongeveer twee dagen, blijkt uit reviews, maar wordt door onder meer een OS-update verder verbeterd. In Ambient Mode komt de accuduur nu uit op 66,5 uur in plaats van 57 uur. Ook de huidige ZenWatch 2-modellen kunnen de OS-update verwachten.

De vernieuwde ZenWatch 2 met lederen band zal vanaf vandaag te koop zijn, vanaf €179 euro. Voor €239 is de ZenWatch 2 ook verkrijgbaar met metalen band. De ZenWatch 2 is daarmee één van de goedkopere smartwatches op de markt.

portablegear.nl