Interessant:

Einde support HERE Maps voor Windows Phone

nieuws 16 maart 2016 om 11:05

HERE stopt met ondersteuning van haar HERE-apps voor Windows 10 Mobile. Eind maart worden de HERE-apps uit de Windows 10 Store verwijderd. De HERE-apps voor Windows Phone 8 ontvangen alleen nog softwareupdates.

HERE was oorspronkelijk de navigatiedienst van Nokia en was daardoor aanvankelijk diep geintegreerd in het Windows Phone-besturingssysteem, omdat Nokia de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Lumia Windows Phones is. Nokia verkocht in 2013 echter haar smartphone-divisie aan Microsoft voor 5,5 miljard euro (dat er toe nu toe alleen maar miljoenen op heeft moeten afschrijven). Eind 2015 wist Nokia ook haar navigatiedienst HERE Maps te verkopen aan een consortium van autobedrijven voor 2,55 miljard euro.

Einde support HERE Maps voor Windows Phone
Einde support HERE Maps voor Windows Phone

De laatste maanden waren de HERE-apps compatibel met Windows 10 dankzij een technische omleiding, maar vanaf 30 juni 2016 zal deze omleiding niet meer ondersteund worden. Om de HERE-apps voor Windows 10 te blijven aanbieden, zegt HERE de apps helemaal vanaf de grond te moeten herbouwen. Dat is blijkbaar niet financieel aantrekkelijk, want het heeft tot de 'zakelijke beslissing' geleid om de apps te verwijderen uit de Windows 10 Store. Dat betekent dat de HERE-apps vanaf 30 juni niet langer werken op apparaten met Windows 10 Mobile. De apps verdwijnen vanaf 29 maart uit de Windows-app winkel. 

HERE raadt als alternatief voor Windows 10 Mobile-gebruikers de voorgeinstalleerde Windows Maps-applicatie aan, die veel HERE-elementen bevat, aangezien Microsoft dit platform al sinds 2014 ontwikkelt op basis van het HERE-platform. HERE voor Windows Phone 8 blijft wel bestaan, omdat deze software zo diep is geintegreerd in het besturingssysteem. De HERE-apps voor Windows Phone 8 kan je dus gewoon blijven gebruiken. De app ontvangt echter alleen nog softwareupdates voor bugs. Er worden geen nieuwe functionaliteiten meer voor ontwikkeld en ook worden de kaarten voor Windows Phone niet meer geupdatet.

HERE 360 Blog