Interessant:

Vodafone en Ziggo willen fuseren

nieuws 3 februari 2016 om 09:41

Vodafone Nederland is in bespreking met Liberty Global, de eigenaar van Ziggo, over een mogelijke fusie tussen Vodafone Nederland en Ziggo.

Nadat de eerste geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Vodafone Nederland en Ziggo via persbureau Bloomberg naar buiten kwamen, bevestigde Vodafone in gesprek te zijn met Liberty Global. Vodafone meldt in een officieel persbericht: "Naar aanleiding van recente speculatie in de media, bevestigt Vodafone dat er gesprekken gevoerd worden met Liberty Global. De gesprekken betreffen het oprichten van een joint venture in Nederland die zou bestaan uit een combinatie van beide lokale bedrijven. De gesprekken zijn op dit moment gaande en gaan uitsluitend over een joint venture in Nederland. Het is niet zeker of en wanneer er een overeenkomst wordt bereikt."

Vodafone is momenteel de op twee na grootste telecomaanbieder in Nederland, na marktleider KPN. Ziggo dekt 90 procent van de kabelmarkt in Nederland. Samen hebben de bedrijven een omzet van 5 miljard euro. Concurrent KPN zit op 7 miljard. Bij Ziggo werken 5.000 mensen, bij Vodafone Nederland 3.800. Ziggo maakt momenteel al gebruik van het mobiele netwerk van Vodafone Nederland bij het aanbieden van Ziggo Mobiel. Ziggo is verder sinds 2015 ook de shirtsponsor van Ajax.

Naschrift: Liberty Global kondigde 16 februari 2016 officieel de joint venture met Vodafone aan.

Financieel Dagblad