Interessant:

Fusie Vodafone en Ziggo in Nederland

nieuws 17 februari 2016 om 09:45

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, heeft bekendgemaakt dat kabelmaatschappij Ziggo in Nederland een joint venture aangaat met telecomprovider Vodafone. Vodafone moet daartoe 1 miljard euro aan Ziggo betalen.

Ziggo's meent dat haar breedbandnetwerk in combinatie met Vodafone's mobiele service†een sterkere vaste- en mobiele concurrent op de Nederlandse markt zal creŽren, wat weer "aanzienlijke voordelen voor consumenten, bedrijven en de publieke sector zal opleveren door investeringen in digitale infrastructuur en klantbeleving".†De transactie, waarover al eerder besprekingen gaande waren, zal naar verwachting rond het einde van 2016 worden afgerond, maar moet nog wel goedgekeurd worden door de nationale autoriteiten en Ondernemingsraden.

"De combinatie van Vodafone's toonaangevende mobiele diensten †met Ziggo's succesvolle breedband- en TV-activiteiten leidt tot een sterke en concurrerende speler in geÔntegreerde communicatie, die zal investeren in digitale infrastructuur, entertainmentdiensten en productiviteitsapplicaties voor Nederlandse consumenten, bedrijven en de publieke sector. Samen zullen we een sterkere concurrent in Nederland zijn, waarvan de klanten van beide bedrijven en de markt als geheel profiteren. Deze transactie betekent een voortzetting van Vodafone's marktspecifieke convergentiestrategie. We kijken ernaar uit om samen met Liberty Global een volledig geÔntegreerde aanbieder te creŽren in een van onze belangrijke Europese markten", aldus†Vittorio Colao, CEO van de Vodafone Group.

"Deze krachtige combinatie van de beste vaste en mobiele netwerken in Nederland zal enorme voordelen opleveren voor Nederlandse consumenten en bedrijven. In heel Europa speelt Liberty Global in op de stijgende vraag naar razendsnelle breedbandsnelheden, de coolste digitale videoplatforms en applicaties, en naadloze 4G connectiviteit. Binnenkort zullen de klanten van zowel Ziggo als Vodafone in Nederland deel uitmaken van de voorhoede van deze nieuwe wereld. We kunnen niet enthousiast genoeg zijn over onze samenwerking met Vodafone. We kijken ernaar uit om samen te werken aan de ontwikkeling van hypermoderne geconvergeerde diensten voor de Nederlandse markt", vult Mike Fries, CEO van Liberty Global aan.

Ziggo