Interessant:

Microsoft koopt SwiftKey voor 250 miljoen dollar

nieuws 3 februari 2016 om 09:53

Microsoft koopt SwiftKey, de aanbieder van intelligente en voorspellende touch-toetsenborden voor smartphones, voor een bedrag van 250 miljoen dollar (bijna 230 miljoen euro).

SwiftKey, een technologie vergelijkbaar met Swype, heeft momenteel wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers op zowel Android- of iOS-telefoons. SwiftKey is een on-screen toetsenbord voor smartphones en tablets, dat in verschillende layouts - al naar gelang het toestelformaat - kan worden weergegeven. Bijzonder handig is daarnaast de intelligente voorspellende tekstinvoer, waardoor je heel snel berichten kan tikken.

SwiftKey
SwiftKey

Naar verluidt neemt Microsoft SwiftKey niet alleen over voor de software zelf, maar voornamelijk voor de achterliggende technologie van de software. Microsoft zou de intelligente voorspellende technologie van het on-screen toetsenbord ook voor andere toepassingen willen gebruiken. Daarbij valt vooral te denken aan gebruik in toekomstige Windows 10-apparaten of voor de HoloLens, een toepassing waarmee je Windows-apps als 3D-hologrammen kan bekijken en gebruiken.

TechCruch