Interessant:

Activiteitstracker met zweetsensor

nieuws 2 februari 2016 om 13:40

Wetenschappers van de universiteit van Berkeley hebben een prototype activiteitstracker ontwikkeld die je zweet kan analyseren. Aan de hand van de zweetanalayse krijg je vervolgens sportieve tips over rust en activiteit.

De activiteitstracker is vooralsnog een prototype met vijf sensoren, geplaatst op een printplaat, die moet worden geintegreerd in een hoofdband. Er is echter ook een polsband in ontwikkeling. Het flexibele sensorsysteem meet de metabolieten en electrolyten - dat is de mix van eiwitten, suikers, zouten en afvalstoffen - in je zweet. Deze informatie wordt vervolgens afgezet tegen je huidtemperatuur om te kijken of je toe bent aan rust of dat je kan doorgaan met je sportieve activiteit.

Activiteitstracker met zweetsensor
Activiteitstracker met zweetsensor

De activiteitstracker stuurt de data vervolgens draadloos naar je smartphone. De data over natrium en kalium geven informatie over de zoutconcentratie in je zweet en kunnen daarmee aangeven of je gedehydrateerd raakt. Data over lactaat is nuttig als indicator voor vermoeidheid, die ontstaat door de productie van melkzuur door vermoeide spieren.

Of de protoype activiteitstracker met zweetsensor daadwerkelijk ooit op de markt komt, is nog onbekend.

Daily Mail