Interessant:

Samsung stopt met digitale camera's in Europa

nieuws 4 januari 2016 om 14:38

Samsung gaat stoppen met de verkoop van digitale camera's in Europa. Samsung heeft dit in onder meer Duitsland, Nederland en Groot-BrittanniŽ tegenover verschillende bronnen bevestigd.

Samsung lijkt volledig de stekker te trekken uit de Europese cameramarkt, nu bevestigd is dat de verkoop van camera's, camcorders en accessoires in Duitsland, Nederland en†Groot-BrittanniŽ zal worden stopgezet. Voor andere (Europese) landen is nog geen officiele aankondiging gedaan en ook is niet bekend of Samsung ook in de Verenigde Staten met de verkoop van camera's zal stoppen. Verder is onzeker of Samsung helemaal stopt met de ontwikkeling van digitale camera's.

De verkoop van digitale camera's heeft de laatste paar jaar erg te lijden onder de opmars van smartphones met geavanceerde camera's. Samsung poogde de laatste jaren nog wel voet aan de grond te krijgen op de markt van systeemcamera's met modellen als de Samsung NX1, Samsung NX3300 en Samsung NX500, maar is daar niet erg in geslaagd.

Samsung NX500
Samsung NX500

De Japanse fabrikant Casio besloot in 2014 al te stoppen met het aanbieden van compactcamera's op de Nederlandse markt. In 2014 besloot Samsung overigens ook te stoppen met†met het voeren van laptops en Chromebooks in Nederland.

PhotoRumors