Interessant:

Samsung NX500 wordt uitgefaseerd

nieuws 9 maart 2016 om 15:37

Samsung gaat de Samsung NX500 systeemcamera uitfaseren en zal daarmee waarschijnlijk de markt voor digitale camera's helemaal verlaten. Vorig jaar liet de Koreaanse fabrikant al weten te stoppen met digitale camera's in Europa.

De Samsung NX500, een compacte selfie-systeemcamera met†een 180 graden verstelbaar touchscreen, was de laatste camera die Samsung in Nederland introduceerde in februari 2015. Nadien heeft Samsung zich teruggetrokken van de digitale camera-markt. Begin dit jaar bevestigde Samsung in†onder meer Duitsland, Nederland en Groot-BrittanniŽ tegenover verschillende bronnen te stoppen met het aanbieden van digitale camera's in Europa.†

Samsung NX500
Samsung NX500

Het was onduidelijk of Samsung ook in de Verenigde Staten stopt met de verkoop van digitale camera's, maar het laatste nieuws wijst daar wel op. Bij†B&H Photo Video, een van de grootste Amerikaanse fotoketens, wordt de de NX500 nu als 'discontinued' op de website weergegeven. Dat betekent dat de camera niet meer wordt aangeboden.

De Japanse fabrikant Casio besloot in 2014 al te†stoppen†met het aanbieden van compactcamera's op de Nederlandse markt. In 2014 besloot Samsung overigens ook te†stoppen†met†met het voeren van laptops en Chromebooks in Nederland.

PhotoRumors