Interessant:

Casio-camera's stilletjes verdwenen uit Nederland

nieuws 18 juli 2014 om 12:22

Casio lijkt haar assortiment compactcamera's in Nederland stilletjes te hebben uitgefaseerd. Er zijn momenteel vrijwel geen Casio-camera's meer beschikbaar en nieuwe modellen verschijnen niet in Nederland.

De Japanse fabrikant Casio, vooral bekend van haar entry-level budget-compactcamera's, introduceerde dit jaar internationaal de Casio EX-ZR850 (een WiFi-camera) en de Casio EX-ZR1500 (een selfie-camera met 180 graden verstelbaar display). Navraag leert echter dat deze modellen (vooralsnog) niet in Nederland zullen verschenen. Daarbij zijn ook alle voorgaande compactcamera's in Casio's EXILIM-serie in Nederland inmiddels uitgefaseerd, waardoor het aanbod van Casio-camera's op de Nederlandse markt beperkt is tot wat winkels nog op voorraad hebben liggen.

Hoewel Casio haar aandeel op de Nederlandse cameramarkt lijkt te hebben opgegeven, wil dat niet zeggen dat het merk geheel uit Nederland is verdwenen. Naast de traditionele rekenmachines, is het bedrijf momenteel in Nederland ook sterk vertegenwoordigd op het gebied van outdoor-, sport- en luxe-horloges.

Casio EXILIM EX-ZR1500
Casio EXILIM EX-ZR1500

portablegear.nl