Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie28,2 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung NX1 1 Foto Samsung NX1 2 Foto Samsung NX1 3 Foto Samsung NX1 4 Foto Samsung NX1 5

Inleiding

De Samsung NX1 (EV-NX1) is een systeemcamera met een krachtige DRIMe V-beeldprocessor voor een goede kleurreproductie en ruisreductie. De processor is geschikt voor 4K UHD video-opnamen zonder randapparatuur. UHD-video's (3.840 x 2.160 pixels) leg je vast met 30 fps, 4K-video's (4.096 x 2.160 pixels) met 24 fps. Samsungs nieuwe NX AF (Auto Focus) Systeem III met 205 Phase Detection autofocuspunten zorgt voor een snelle autofocus (0,055 seconde) en daarnaast krijg je de beschikking over een 15 fps continue shooting-modus. Dankzij  de grote hoeveelheid autofocuspunten volgt de NX1 onderwerpen vrijwel overal in het frame, ongeacht hun locatie. Je hoeft hierdoor geen nieuwe compositie te zoeken, waardoor fotograferen van de snelste actie mogelijk is. Ook bij video komt Wide Phase Detection van pas: je resultaten zijn altijd stabiel. Het intelligente Samsung Auto Shot (SAS) draagt bij aan de snelheidsprestaties van de NX1. Met SAS neemt de camera automatisch een foto op het juiste moment. Dankzij de nieuwe DRIMe V-processor en geavanceerde software gaat de sluiter op precies het juiste moment dicht, waardoor vertraging wordt voorkomen. De NX1 is verder uitgerust met Samsungs nieuwe 28MP APS-C CMOS sensor met Back Side Illumination (BSI) met microlensstructuur en ondersteunt ISO 100 tot 25.600 en een uitbreiding tot 51.200. Foto's zijn hierdoor altijd goed belicht, ook in situaties met weinig licht. Het 3-inch FVGA Super AMOLED-scherm van de NX1 is 90 graden naar boven en 45 graden naar onder te kantelen. De elektronische zoeker (EVF) is een XGA OLED-scherm met 2.360.000 dots en geeft een levensechte ervaring bij het maken van foto's. Dankzij de DRIMe V-processor is de vertraging in de EVF slechts 0,005 seconde, waardoor de zoeker iedere situatie vrijwel in real-time weergeeft. De duurzame body van magnesiumlegering geeft de NX1 een solide en robuuste uitstraling. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp met speciaal gevormde grip ligt de NX1 lekker in de hand en kun je de camera goed vasthouden tijdens fotoshoots. De stevige bouw van de NX1 beschermt de camera tegen stof en waterspatten. Tot slot biedt de Samsung NX1 een ingebouwde pop-up flitser, HDMI-out, een 3D- en RAW-opnamemodus en ondersteuning van WiFi, Bluetooth 3.0 en NFC.

Apparaat & afmetingen

De Samsung NX1 is een digitale camera met een gewicht van 550 gram. De afmetingen van de camera zijn 13,9 x 10,2 x 6,6 centimeter. De afmetingen van de camera zijn 13,9 x 10,2 x 6,6 centimeter. De Samsung NX1 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart. De Samsung NX1 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De NX1 is uitgerust met een 28,2 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. De camera ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Scherm

De Samsung NX1 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De NX1 is uitgerust met een 28,2 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Op het grote 3,0"-Super AMOLED-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Samsung NX1

Van de Samsung NX1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung NX1 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Samsung NX1 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung NX1

Algemeen
ProductSamsung NX1
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht550 gram
Afmetingen138,5 x 102,3 x 65,8 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie28,2 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit3840 x 2160 (UHD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, UHS
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 3.0