Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie28,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung NX500 1 Foto Samsung NX500 2 Foto Samsung NX500 3 Foto Samsung NX500 4 Foto Samsung NX500 5 Foto Samsung NX500 6 Foto Samsung NX500 7 Foto Samsung NX500 8

Inleiding

De Samsung NX500 is een systeemcamera met een kantelbaar 3-inch AMOLED-touchscreen, waardoor je eenvoudig selfies kan maken. Dankzij ondersteuning van WiFi, Bluetooth en NFC kan je beelden en videobestanden snel versturen naar je smartphone of tablet. De hoge resolutie 28MP Back Side Illumination APS-C sensor zorgt voor gedetailleerde beelden, ook bij weinig licht. De NX500 biedt de mogelijk om zowel 4K- als UHD-video's op te nemen en om RAW-opnames te maken. De ingebouwde HEVC Codec-technologie brengt opslagefficiëntie naar de NX500. Deze technologie houdt in dat video's worden gecomprimeerd tot de helft van de bestandsgrootte zonder dat dit ten koste gaat van de hoge kwaliteit. Daarnaast zet je foto's die je met de functie Interval Capture hebt gemaakt direct in de camera om in een UHD time-lapsevideo, zonder de beelden eerst naar een PC te hoeven overzetten. De NX500 verder is uitgerust met een DRIMeV processor. Deze processor is sneller dan zijn voorganger, biedt levendige kleurenreproductie en ook de ruisonderdrukking en beeldkwaliteit zijn verbeterd. Door de combinatie van de sensor met Hybride Autofocus en 9 FPS continue beelden leg je de snelste acties vast. De slimme Samsung Auto Shot (SAS)-functie herkent bewegingen, waarmee de NX500 zelf bepaalt wat het beste moment is om het beeld vast te leggen. De camera beschikt niet over een ingebouwde flitser, maar het is mogelijk een externe flitser te bevestigen.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De NX500 is uitgerust met een 28,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Samsung NX500

Van de Samsung NX500 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung NX500 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Samsung NX500 testoverzicht de test

Specificaties Samsung NX500

Algemeen
ProductSamsung NX500
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht287 gram
Afmetingen120,0 x 64,0 x 43,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie28,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit3840 x 2160 (4K) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB