Interessant:

Telecom Awards 2015: Huawei P8

nieuws 7 november 2015 om 11:42

De Huawei P8 heeft dit jaar de Telecom Award 2015 voor 'Beste koop' in de categorie high-end gewonnen. De jury prees de algehele prestaties, het beeldscherm en de materiaalkeuze en afwerking.

De Huawei P8 is een smartphone van slechts 6,4 millimeter dun, die is uitgerust met een 5,2-inch Full HD-beeldscherm, 3GB werkgeheugen en 16B intern geheugen, uitbreidbaar via microSD. Het toestel is voorzien van een zuinige 2.680 mAh batterij en een snelle HiSilicon Kirin 930 octa-core 64-bit chipset, die snelheden van 2GHz levert. De smartphone heeft een 8-megapixelcamera aan de voorzijde voor fraaie selfies en een 13-megapixelcamera aan de achterzijde voorzien van een aantal bijzondere nieuwe eigenschappen. De P8 draait op Android 5.0 Lollipop en is uitgerust met Huawei's Emotion UI 3.1-interface.

Huawei P8
Huawei P8

De jury van de Telecom Awards 2015 prees de Huawei P8 om de algehele prestaties en de materiaalkeuze en afwerking. Het display werd vooral geprezen om de resolutie en het contrast, de grijs- en kleurweergave konden minder bekoren. Op de pijldatum was de Huawei P8 met een een gemiddelde verkoopprijs van 454 euro het 'goedkoopste' genomideerde toestel in de high-end categorie. Door het grote prijsverschil met andere genomineerde high-end toestellen, en de goede score van de P8 (score 7,1) is de Huawei P8 uit de bus gekomen als het toestel met de beste relatie tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit en heeft daarmee de Telecom Award 'Beste koop high-end' in de wacht weten te slepen.

Telecom Awards