Interessant:

Google Pixel C-tablet gepresenteerd

nieuws 30 september 2015 om 10:41

Google heeft deze week in San Francisco de Google Pixel C geintroduceerd, een tablet met een 10,2-inch display, het Android 6.0 Marshmallow-besturingssysteem en een optioneel toetsenbord.

De "C" in Google Pixel C staat voor "convertible", want dit model is verkrijgbaar met een optioneel Bluetooth-toetsenbord. Dit toetsenbord en de tablet sluiten op elkaar aan middels krachtige magneten, er komen geen scharnieren aan te pas. Als de tablet op het toetsenbord is geplaatst, kan je het display tot 135 graden kantelen. De magneten zijn sterk genoeg om het toetsenbord ondersteboven te houden, zonder dat de tablet los laat. Het toetsenbord is ook te gebruiken als beschermstuk voor het display als de tablet niet in gebruik is. 

Google Pixel C
Google Pixel C

Het display van de Google Pixel C meet 10,2-inch en heeft een hoge resolutie van 2.560 x 1.800 pixels. Met een tik op de Pixel LED-lichtbalk aan de achterzijde zie je snel hoeveel batterijduur er nog over is, zonder de tablet te unlocken. Opladen is mogelijk via een USB Type C-oplaadpoort. De tablet wordt aangedreven door een 64-bit quad-core NVIDIA Tegra X1-processor met 3GB RAM.

De Google Pixel C is beschikbaar met 32GB of 64GB geheugen voor prijzen van respectievelijk $ 499 en $ 599 dollar. Voor het losse toetsenbord moet $ 149 worden neergeteld. De tablet komt dit najaar op de markt, er is nog geen informatie over de prijzen en beschikbaarheid in Nederland.

Google Blogspot


Gerelateerde producten