Interessant:

Nexus 6P en 6X voortijdig uitgelekt

nieuws 23 september 2015 om 13:24

De nieuwe Nexus 6P en Nexus 5X, vervaardigd door respectievelijk Huawei en LG, zijn voortijdig uitgelekt. Google zal de nieuwe Nexus-modellen met Android 6.0 Marshmallow aankomende 29 september officieel presenteren.

De website AndroidPolice kreeg de eerste afbeeldingen van de officiele verpakkingen van de nieuwe Nexus-smartphones in handen. De Nexus 6P wordt vervaardigd door Huawei en beschikt waarschijnlijk over een 5,7-inch Quad HD-display, een Qualcomm Snapdragon 810-processor, ondersteuning van USB Type-C en 32GB, 64GB of 128GB geheugen. De Nexus 5X beschikt volgens de geruchten over een 5,2-inch Full HD-display, een 2.700 mAh batterij, een 12,3-megapixel hoofdcamera en een 5-megapixel frontcamera.

Huawei Google Nexus 6P (via AndroidPolice.com)
Huawei Google Nexus 6P (via AndroidPolice.com)

De Nexus 6P en Nexus 5X zullen de huidige Nexus 6 (van Motorola) en Nexus 5 (van LG) gaan vervangen. Tegelijkertijd met de nieuwe Nexus-modellen zal Google het nieuwe Android 6.0 Marshmallow-besturingssysteem officieel uitrollen. Android Marshallow biedt onder meer een nieuwe 'dozing-modus', waarmee je tot 2x de standby-tijd kan halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen.

Naschrift: lees hier over de officiele presentatie van de Nexus 5X en Nexus 6P.

Verder lezen:

Android M (Marshmallow): wat is nieuw

Android Police