Interessant:

iPhone 6S en 6S Plus: 9 oktober verkrijgbaar in Nederland

nieuws 30 september 2015 om 13:05

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 6S en 6S Plus vanaf 9 oktober verkrijgbaar zijn in Nederland. Tevens liet het bedrijf weten binnen drie dagen na de lancering al 13 miljoen iPhone 6S/6S Plus-exemplaren te hebben verkocht.

Vanaf 9 oktober zijn de iPhone 6S en iPhone 6S Plus in nog eens meer dan 40 landen verkrijgbaar, onder andere in Nederland, Mexico, Rusland, Spanje en Taiwan. Tegen het einde van dit jaar zullen de nieuwe iPhones in meer dan 130 landen verkrijgbaar zijn. Apple zegt een nieuw record te hebben gebroken door slechts drie dagen na de lancering van de twee nieuwe toestellen al meer dan 13 miljoen exemplaren te hebben verkocht.

"De verkoop van iPhone 6S en iPhone 6S Plus is fenomenaal. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Apple is een product in het eerste weekend zo goed verkocht", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "De klanten zijn dolenthousiast, met name over 3D Touch en Live Photos, en we kunnen bijna niet wachten om de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op 9 oktober aan klanten in nog veel meer landen aan te bieden."

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Met de functie 3D Touch van iPhone 6S en iPhone 6S Plus is een bijzondere nieuwe dimensie toegevoegd aan de Multi-Touch-interface van iPhone. Doordat de telefoon voelt hoe krachtig je op het display drukt, kun je bepaalde belangrijke acties sneller en gemakkelijker uitvoeren. Met Live Photos kan je geluid en beweging toevoegen aan je foto's. De toestellen bieden verder het nieuwe iOS 9-besturingssysteem, de krachtigere Apple A9-processor en een verbeterde 12-megapixel iSight-camera met 4K-videorecorder.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver, spacegrijs en het nieuwe roségoud. De iPhone 6S zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een aanbevolen winkelprijs van € 749 voor het 16GB model, € 859 voor het 64GB model en € 969 voor het 128GB model. De iPhone 6S Plus zal verkrijgbaar zijn voor een aanbevolen winkelprijs van € 859 voor het 16GB model, € 969 voor het 64GB model en € 1.079 voor het 128GB model.

Verder lezen...

iPhone 6S vs. iPhone 6: verschil (specs) - iPhone 6S Plus vs. Samsung Galaxy S6 edge+: verschil (specs)

Apple