Interessant:

Apple Watch arriveert 17 juli in Nederland

nieuws 26 juni 2015 om 09:13

Onder de slogan 'Het is tijd voor de Apple Watch' heeft Apple bekendgemaakt dat de Apple Watch aankomende 17 juli officieel in Nederland verschijnt. Apple's peperdure smartwatch was al vanaf eind april in andere landen beschikbaar.

De Apple Watch komt in drie verschillende uitvoeringen: als de Apple Watch Sport, de Apple Watch en de Apple Watch Edition. Het 'goedkoopste' Watch-model is de Watch Sport en deze kost in Nederland 419 euro (38mm-model) of 469 euro (42mm-model). De reguliere Apple Watch heeft in Nederland een prijs van 669 euro (38mm) of 719 euro (42mm) en voor de gouden Watch Edition moet je maar liefst 11.200 euro (38mm) of 13.200 euro (42mm) neertellen. Daarnaast is de Watch Edition ook beschikbaar in een uitvoering met luxerere polsbanden voor enorme prijzen van 16.400 euro en 18.400 euro (je hebt dan wel een gouden horloge met gouden armband).

Apple Watch
Apple Watch

De Apple Watch beschikt aan de zijkant over het nieuwe Digital Crown-draaiwieltje, waarmee je snel kan scrollen en zoomen, zonder dat je vinger het zicht op het display belemmert. Het 2,5-inch Retina-display ondersteunt daarnaast Force Touch, een technologie die kan waarnemen hoe hard je drukt, wat nieuwe mogelijkheden tot de bediening van apps biedt. De nieuwe Taptic Engine en ingebouwde speakers zorgen tot slot voor een nieuw spectrum aan waarschuwingen en notificaties, die je zowel kan voelen als horen.

De Apple Watch-modellen zijn alleen compatibel met de iPhone 5/5C/5S en iPhone 6/6 Plus en iOS 8. De Apple Watch functioneert minder goed op sterk getatoeeerde polsen.

Apple