Interessant:

Amazon bant Confederatievlag

nieuws 25 juni 2015 om 13:35

Amazon stopt met de verkoop van de controversiele Confederatievlag, die volgens veel critici symbool staat voor rascime, in de Verenigde Staten. Ook de Amerikaanse retailers Walmart, Sears en eBay stoppen met de verkoop.

De verbanning van de Confederatievlag door de winkelketens is het gevolg van een intense maatschappelijke discussie die onlangs ontstond over de de vlag. De Confederatievlag is de vlag van de zuidelijke Amerikaanse staten, maar is voor velen ook nog altijd een symbool van het slavenverleden van de zuidelijke staten, en dus van rascisme.

Na een schietpartij in een Afro-Amerikaanse kerk in Charleston in de staat South Carolina, ontstond er weer veel discussie over de vlag. De schutter had foto's op internet gezet, waar hij opzichtig met de Confederatievlag poseerde. Nikki Haley, de gouverneur van South Carolina, zei daarop de Confederatievlag niet meer te willen gebruiken. "Deze vlag, die een wel een integraal onderdeel is van ons verleden, representeert niet de toekomst van onze mooie staat", aldus Haley.

Confederatievlag
Confederatievlag

Naar aanleiding van de discussie zijn Amazon, Walmart, Sears en eBay gestopt met de verkoop van de vlag. "We willen nooit iemand beledigen met de producten die wij aanbieden. We hebben daarom stappen genomen om alle producten die de Confederatievlag promoten uit ons assortiment te verwijderen - zowel in onze winkels als op onze website", aldus een woordvoerder van Walmart.

CNN