Interessant:

Apple sluit partnership met Cisco

nieuws 3 september 2015 om 15:34

Apple en Cisco hebben een partnership aangekondigd voor het optimaliseren van Cisco-netwerken voor iOS-apparaten en -apps, zodat zakelijke gebruikers de Cisco-enterprise-omgeving op hun iPhone en iPad kunnen gebruiken.

"iOS is 's werelds beste mobiele platform en bijna elk Fortune 500- en Global 500-bedrijf heeft vandaag de dag iOS in het center van hun mobiele strategie staan", zegt Tim Cook, Apple's CEO. "De iPhone en iPad zijn essentiele tools voor moderne werknemers en veranderen de manier waarop werk wordt gedaan. Samen met Cisco denken wij dat wij zakelijke bedrijven de tools kunnen geven om het potentieel van iOS te maximaliseren en om werknemers te helpen nog productiever te worden op de apparaten waar zij al van houden."

"Met dit partnership bieden wij onze gezamelijke klanten de mogelijkheid om de Cisco-omgeving uit te breiden naar hun favoriete iOS-apparaten. Samen met Apple zorgen wij voor een hogere productiviteit en effectiviteit in het bedrijfsleven", aldus John Chambers, de voorzitter van Cisco.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Apple en Cisco gaan ook samen werken om de iPhone beter te laten samenwerken met Cisco's zakelijke voice- en videotoepassingen. Cisco zal met Apple's support toepassingen leveren die verder zijn geoptimaliseerd voor iOS, waaronder videoconferencing-tools als Cisco Spark, Cisco Telepresence en Cisco WebEx. Apple sloot eerder een deal met IBM voor de ontwikkeling van business-apps. Cisco sloot onlangs een cross-licentie-deal met BlackBerry.

Apple Press Info