Interessant:

Asus onthult ZenWatch 2 en ZenFone Selfie

nieuws 1 juni 2015 om 09:41

Asus heeft op de Computex 2015 in Taiwan de ZenFone Selfie (een selfie-smartphone met aan beide zijden een 13-megapixel camera) en de ZenWatch 2 (een waterbestendige Android Wear-smartwatch) gepresenteerd.

De Asus ZenWatch 2, die eerder uitlekte, bouwt voort op de originele ZenWatch. Deze nieuwe smartwatch, die draait op Android Wear, komt in twee verschillende formaten: 37 millimeter en 41 millimeter breed. De eerste komt met een polsband van 18 millimeter, de tweede met een polsband van 22 millimeter. Beide uitvoeringen hebben een AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Gass 3, een Qualcomm-processor en een IP67-certificaat (wat inhoudt dat ze stof- en waterbestendig zijn). Nieuw is ook een draaiwieltje aan de zijkant, al is nog niet duidelijk waarvoor deze exact gebruikt wordt.

Andere nieuwe toevoegingen zijn een vernieuwde magnetische oplader (voor kortere oplaadtijden) en de Wellness-app (waarmee je nog beter je fitnessdoelen kan behalen). Verder is de Remote Camera-functie (waarmee je de viewfinder van je smartphone-camera op je smartwatch kan zien) verbeterd - deze biedt nu snellere prestaties, een groter bereik, een zoom-optie en de mogelijk om te wisselen tussen de camera's aan de voorzijde en achterzijde van je smartphone. De polsband van de ZenWatch 2 komt beschikbaar in leer, plastic, zilver of metaal, in verschillende kleuren. Ook verschijnt er een speciale luxe-lederen Swarovski Professional-polsband. Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de ZenWatch 2 moet nog volgen.

Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 2

De Asus ZenFone Selfie is een smartphone die speciaal is ontworpen voor het vastleggen van de beste selfies, op een een snelle en eenvoudige manier. Het toestel beschikt daartoe zowel aan de voorzijde als achterzijde over een 13-megapixel camera met dubbele LED-flitser. De camera aan de achterzijde biedt verder een groot f/2.0 diafragma en laser auto-focus technologie voor een snelle focus, ook bij weinig licht. De lens aan de voorzijde heeft een f/2.2-diafragma en een 88-graden bereik, waarmee je panoramische selfies tot 140 graden kan maken. Verder is het met de ZenUI Beautification-modus mogelijk om snel en eenvoudig portretten en gezichten digitaal bij te werken.

Verder is de ZenFone Selfie uitgerust met een 5,5-inch FUll HD IPS-display (met kijkhoeken tot 178 graden en een pixeldichtheid van 403 ppi) van het krasbestendige Gorilla Glass 4 en een 64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor. Asus heeft nog niets bekend gemaakt over de prijs en beschikbaarheid van de Asus ZenFone Selfie.

Asus ZenFone Selfie
Asus ZenFone Selfie

Asus Press Room