Interessant:

Asus ZenWatch 2 in ontwikkeling

nieuws 19 mei 2015 om 10:51

Asus CEO Jerry Shen heeft gezegd dat op de aankomende Computex-beurs, in juni, Asus de ZenWatch 2 zal presenteren. De vernieuwde smartwatch krijgt een betere batterijduur.

De huidige Asus ZenWatch (WI500Q), die in september 2014 is gepresenteerd, is de eerste smartwatch van de Taiwanese fabrikant Asus. Het slimme horloge (met een 1,6-inch AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Glass 3) draait op Android Wear, Google's speciaal voor wearables geoptimaliseerde Android-versie, en is compatibel met alle Android 4.3-smartphones en -tablets. De ZenWatch heeft een IP55-certificaat, wat betekent dat het toestel spatwaterbestending is. Via Bluetooth 4.0 staat de ZenWatch in contact met je smartphone en daarnaast is het horloge voorzien van een 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400-processor met 512MB RAM en van een ingebouwde microfoon. 

Asus ZenWatch
Asus ZenWatch

Asus heeft nog niet veel informatie uit de doeken gedaan over de Asus ZenWatch 2. De vernieuwde model krijgt echter een grotere accu - voor een gebruikstijd tot vier dagen. Daarnaast komt de ZenWatch 2 in een aparte uitvoering voor mannen en voor vrouwen. Meer details volgen in juni op de Computex 2015 in Taipei. Onlangs presenteerde Asus ook de sportieve VivoWatch-smartwatch.

Naschrift: de Asus ZenWatch 2 is inderdaad op de Computex 2015, in juni 2015, officieel gepresenteerd.

PhoneArena