Interessant:

T-Mobile: landelijke 4G-dekking in oktober

nieuws 22 april 2015 om 10:53

T-Mobile zal, volgens een nieuwe planning, in oktober 2015 landelijke 4G-dekking aanbieden. Dit betekent dat 95 procent van alle inwoners van Nederland dan woont in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile.

Om deze ambitie waar te kunnen maken heeft T-Mobile voor een andere netwerkstrategie gekozen dan haar directe concurrenten. T-Mobile heeft haar netwerk compleet vernieuwd en maakt daarvoor gebruik van de nieuwste technologie, een mix van frequenties en de meeste masten in Nederland. Dit vertaalt zich direct in een zeer grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten.

Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren waardoor klanten nog een extra kwaliteit boost gaan ervaren. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

Mark Klein, CEO T-Mobile: "De mobiele telecommunicatiesector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zon goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland. In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium."

portablegear.nl