Interessant:

Iedereen krijgt een TIPA Award 2015

nieuws 10 april 2015 om 12:20

De TIPA Awards 2015, de prijzen voor de beste fotografieproducten, zijn uitgereikt. Vrijwel alle fabrikanten (Samsung, Olympus, Sony, Canon, Panasonic, Nikon en Pentax) vielen in de prijzen.

Canon kreeg meerdere TIPA Awards, waaronder de prijs voor 'Best Easy Compact Camera' voor de Canon IXUS 160/165/170. Dit zijn compacte, kleurrijke en goedkope modellen met een relatief groot zoombereik. Sony kreegt de prijs voor 'Beste CSC entry level' met de Sony A5100. Dit instapmodel compacte systeemcamera (CSC) biedt onder meer snelle autofocus, een verstelbaar touchscreen en compabiliteit en Sony's E-Mount objectieven. Daarnaast ging Sony ervandoor met de prijs voor 'Best Mobile Imaging Device' voor de Sony ILCE-QX1 (een smartlens add-on voor de smarpthone met geavanceerde camerafuncties).

De TIPA (Technical Image Press Association) had ook voor veel andere compacte systeemcamera's een prijs in huis. De Panasonic Lumix DMC-GM5 werd verkozen tot 'Best CSC Advanced', de Olympus OM-D E-M5 Mark II tot 'Best CSC Expert' en de Samsung NX1 tot 'Best CSC Professional'. Verder viel Panasonic in de prijzen met de Panasonic Lumix DMC-LX100 ('Best Photo/Video Camera Expert') en de Panasonic Lumix DMC-FT6 ('Best Rugged Camera'). Pentax/Ricoh werd tot slot beloond met de prijzen voor de Pentax K-S2 ('Best DSLR Advanced') en de Ricoh WG-M1 ('Best Actioncam').

Canon IXUS 170: 'Best Easy Compact Camera'
Canon IXUS 170:

PF