Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GM5 1 Foto Panasonic DMC-GM5 2 Foto Panasonic DMC-GM5 3 Foto Panasonic DMC-GM5 4

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-GM5 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een body van een magnesiumlegering, een aluminium draaiknop met drie keuzestanden en een hoogwaardige grip in het zwart. Bij de camera wordt een externe flitser (GN7, zwart) geleverd die past in de accessoireschoen. De DMC-GM5 is uitgerust met een GM5 16-megapixel Digital Live MOS-sensor en een Venus Engine-beeldprocessor met een geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem. Dankzij de nieuwe Detail Reproduction Filter Process-toepassing zijn de maximale resolutie en het contrast van het midden tot hoge bereik verbeterd. De DMC-GM5 is te bedienen middels het 3-inch touchscreen en is voorzien van een LVF (Live Viewfinder) van 1.166.000 pixels met een vergrotingsfactor van circa 0,92x/0,46x (equivalent van een 35mm-camera) en een beeldveld van 100%. Met de Touch Pad AF-functie is het mogelijk de LVF en het beeldscherm tegelijkertijd te gebruiken. De Eye Sensor AF begint direct met scherpstellen als je in de LVF kijkt. De camera biedt ook een snelle Burst Shooting-modus met AF Tracking van 5 fps in volledige resolutie van 16 megapixels en de functie Low Light AF (waarmee de AF aanzienlijk beter presteert in donkere omstandigheden). Tevens is deze Lumix-camera voorzien van de populaire Creative Control-modus, die in totaal 22 filteropties biedt. Met de nieuwe functie Snap Movie kan je video's opnemen met een vooraf ingestelde duur van 2, 4, 6 of 8 seconden en zo een kort filmpje van bewegende foto's maken. Verder is het mogelijk om Full HD videobeelden met 1.920 x 1.080 50p in AVCHD Progressive en MP4 met stereogeluid vast te leggen. Door toepassing van Dolby Digital wordt geluid in hoge kwaliteit opgenomen en de Wind Cut-functie gaat het geluid van de wind op de achtergrond grotendeels tegen. Tot slot ondersteunt de Panasonic DMC-GM5 WiFi, waardoor de camera gemakkelijk kan worden verbonden met een smartphone of tablet, zodat foto's en videoclips vrijwel direct op sociale media kunnen worden geplaatst of ge-e-maild naar vrienden of familie. Je kan ook een smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening voor de camera.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-GM5 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GM5

Van de Panasonic DMC-GM5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GM5 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Panasonic DMC-GM5 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GM5

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GM5
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht211 gram
Afmetingen99,0 x 60,0 x 36,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB