Interessant:

Sony: DSC-QX30 en ILCE-QX1

nieuws 4 september 2014 om 23:16

Sony heeft op de IFA 2014 haar smartlenscamera-assortiment uitgebreid met de DSC-QX30 (met 30x optische zoom en Optical SteadyShot) en met de ILCE-QX1 (met APS-C-formaat Exmor-sensor en geavanceerde camerafuncties).

De grote APS-C Exmor CMOS-sensor van 20,1-megapixel van de Sony ILCE-QX1 legt enorme hoeveelheden details vast – precies wat je zou verwachten van een veel grotere camera. Dit wordt gecombineerd met Sony's geavanceerde BIONZ X-beeldverwerker, die nu is voorzien van zonespecifieke ruisonderdrukking. De grote sensor in de QX1 maakt ook een professioneel ogend bokeh-effect (scherpte-diepte) mogelijk met een zijdezachte, wazige achtergrond. Superior Auto herkent tientallen verschillende scènes – zoals landschappen en portretten met achtergrondbelichting – en past de camera-instellingen automatisch aan voor de allerbeste resultaten. Fotografen die de foto's achteraf graag bewerken, kunnen met de QX1 beelden in RAW–formaat opnemen. De QX1 is ook de eerste smart lenscamera met pop-upflitser, voor betere resultaten in het donker. De Sony ILCE-QX1 is compatibel met Sony's E-mount / A-mount verwisselbare lenzen en heeft een winkeladviesprijs van 450 euro (incl. 16-50mm lens).

Sony ILCE-QX1
Sony ILCE-QX1

De Sony DSC-QX30 biedt scherpe afbeeldingen dankzij de krachtige 30x optische zoom, gecombineerd met Optical SteadyShot-beeldstabilisatie. Clear Image Zoom vergroot je beelden maar liefst 60x zonder verlies van pixels (ofwel zonder zichtbaar scherpte verlies) voor als je nog dichterbij wil komen. De Sony QX30, die de QX10 opvolgt, communiceert met je smartphone via WiFi. Ook wordt NFC ondersteund voor snelle pairing met smartphones. Dankzij fysieke bedieningselementen voor de zoom en de sluitertoets is de QX30 ook zonder smartphone te gebruiken als losse camera (of je kan je smartphone gebruik als viewfinder) en de QX30 als lens ergens anders plaatsen. De DSC-QX30 heeft een adviesprijs van 300 euro.

Sony DSC-QX30
Sony DSC-QX30

portablegear.nl