Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus OM-D E-M5 Mark II 1 Foto Olympus OM-D E-M5 Mark II 2 Foto Olympus OM-D E-M5 Mark II 3 Foto Olympus OM-D E-M5 Mark II 4 Foto Olympus OM-D E-M5 Mark II 5 Foto Olympus OM-D E-M5 Mark II 6

Inleiding

De Olympus OM-D E-M5 Mark II is een Micro Four Thirds-systeemcamera, die in vergelijking met de voorgaande OM-D E-M5 beschikt over een betere 5-assige beeldstabilisatie en uitgebreidere filmmogelijkheden. Dit model biedt een verstelbaar (draaibaar en kantelbaar) touchscreen, een geintegreerde 3-inch elektronische viewfinder en een spatwaterbestendige behuizing. De 16-megapixel Live-MOS Micro Four Thirds-sensor in combinatie met de Olympus TruePic VII-beeldprocessor zorgt voor een heldere beeldkwaliteit, ook bij weinig licht. De krachtige beeldstabilisator gecombineerd met het compacte formaat maakt het voor filmers mogelijk om trillingsvrije opnames te maken in vrijwel alle omstandigheden. Dankzij het precieze 5-assige beeldstabilisatie­systeem kun je foto's met een extreem hoge resolutie maken waardoor de E-M5 Mark II voor een 40-megapixel beeld met geweldige details en een ongekende scherpte zorgt. De OM-D E-M5 Mark II ondersteunt WiFi en een remote control-functie. Daardoor kan je de camera, middels de Olympus Image Share-app, bedienen vanaf je Android- of iOS-smartphone of -tablet. Via de app zijn meteen Art Filters toe te passen. Ook kan je vanaf je smartphone of tablet een (Full HD) video opnemen. De OM-D E-M5 Mark II kits worden geleverd met de stof- en spatwaterbestendige externe FL-LM3-flitser.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De OM-D E-M5 Mark II is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus OM-D E-M5 Mark II

Van de Olympus OM-D E-M5 Mark II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus OM-D E-M5 Mark II is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Olympus OM-D E-M5 Mark II testoverzicht de testen

Specificaties Olympus OM-D E-M5 Mark II

Algemeen
ProductOlympus OM-D E-M5 Mark II
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht469 gram
Afmetingen124,0 x 85,0 x 45,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB