Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie12,8 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-LX100 1 Foto Panasonic DMC-LX100 2 Foto Panasonic DMC-LX100 3 Foto Panasonic DMC-LX100 4 Foto Panasonic DMC-LX100 5

Inleiding

De Panasonic DMC-LX100 is de eerste compactcamera met een Micro Four Thirds-lens. Voorheen waren er alleen Micro Four Thirds-systeemcamera's. Dankzij de grote 4/3-inch High Sensitivity MOS-sensor kan je fraaie foto's met een kleine scherptediepte worden gemaakt. Daarnaast is door de uitstekende signaal-ruisverhouding de ruisonderdrukking bij hoge ISO-waarden verbeterd. De aangepaste Venus Engine-beeldprocessor is voorzien van een quad-core CPU. Dit leidt tot verbeterde prestaties en een dusdanig snelle signaalverwerking dat er video-opnames kunnen worden gemaakt in 4K. De Venus Engine is verder uitgerust met meerdere ruisonderdrukkingssystemen. Dankzij een geïntegreerde Live Viewfinder (LVF) met een resolutie van 2.764.000 pixels kan je de kadrering en compositie geheel zelf bepalen en in alle omstandigheden de belichting correct instellen, ook bij grote contrasten tussen licht en donker. De DMC-LX100 kan ook handmatig worden ingesteld. Zo zijn er een diafragmaring, een bedieningsring (focus en zoom), een knop voor de sluitertijd en een knop voor de belichtingscompensatie. Met behulp van deze fysieke knoppen kan je de instellingen onmiddellijk aanpassen zonder eerst het digitale menu te hoeven doorlopen. Door toepassing van de Depth From Defocus (DFD) technologie uit de DMC-GH4 van Panasonic is de Light Speed Auto Focus (AF) van de camera zeer nauwkeurig en snel. Met de DMC-LX100 zijn burstopnames mogelijk bij 11 fps in volledige resolutie en foto's kan je vastleggen in RAW-formaat. Met de camera maak je vloeiende video-opnames in hoge kwaliteit in 4K 3.840 x 2.160 bij 25 fps in MP4. Daarnaast zijn opnames mogelijk in Full HD 1.920 x 1.080 50p in AVCHD Progressive (MPEG-4 / H.264). Met een speciale knop boven op de camera kan je tijdens het maken van foto's onmiddellijk beginnen met het vastleggen van video-opnames. De camera heeft geen ingebouwde pop-up flitser, maar een externe flitser wordt meegeleverd. Tot slot ondersteunt de Panasonic DMC-LX100 WiFi en NFC voor een optimale connectiviteit met computer, smartphone en tablet.

Geheugen en connectivity

De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-LX100 is uitgerust met een 12,8 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 75 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,1-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-LX100

Van de Panasonic DMC-LX100 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-LX100 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,3. Lees in het Panasonic DMC-LX100 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-LX100

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-LX100
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht393 gram
Afmetingen115,0 x 66,0 x 55,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,8 megapixel
Zoomrange24 - 75 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit3840 x 2160 (QFHD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB