Interessant:

ING Mobiel Bankieren App met vingerafdrukherkenning

nieuws 16 maart 2015 om 14:58

ING introduceert als eerste bank in Nederland vingerafdrukherkenning in de Mobiel Bankieren App. Na de introductie van Inge, stembediening in de app, is dit de tweede biometrische toepassing die ING in de app integreert.

Door middel van vingerafdrukherkenning is het voor klanten mogelijk om in te loggen en, in een later stadium, betalingen te bevestigen met hun persoonlijke vingerafdruk. Hiermee maakt ING het gebruik van de Mobiel Bankieren App sneller en makkelijker voor haar klanten. Vingerafdrukherkenning is beschikbaar voor ING-klanten die in het bezit zijn van de nieuwste iOS-toestellen uitgerust met Touch ID (dat zijn momenteel de iPhone 5S, iPhone 6, de iPhone 6 Plus, de iPad Air 2 en de iPad mini 3).

ING introduceert vingerafdrukherkenning stapsgewijs in twee afzonderlijke releases. In de eerste release, die vanaf deze maand beschikbaar is op de nieuwste iOS-toestellen uitgerust met Touch ID, is inloggen met vingerafdrukherkenning mogelijk. Hiermee kunnen klanten inloggen in de app met hun persoonlijke vingerafdruk, betalen gebeurt nog met de pincode. Op basis van de ervaringen met inloggen en feedback van klanten wordt vingerafdrukherkenning verder ontwikkeld. De verwachting is dat de tweede release voor de zomer wordt uitgebracht. Dan wordt het mogelijk om naast inloggen in de app, ook betalingen te bevestigen door middel van vingerafdrukherkenning. 

ING Mobiel Bankieren App met Touch ID-vingerafdrukherkenning
ING Mobiel Bankieren App met Touch ID-vingerafdrukherkenning

Max Mouwen, Directeur Internet en Mobiel ING Nederland: "De smartphone wordt steeds belangrijker voor onze klanten voor het regelen van bankzaken. We blijven daarom innoveren en nieuwe functionaliteiten toevoegen in de app, waarbij klantfeedback een grote rol speelt. Met de introductie van vingerafdrukherkenning geven we gehoor aan een grote klantwens en maken we het voor onze klanten nog makkelijker om mobiel te bankieren. Het is nu mogelijk om met je persoonlijke vingerafdruk in te loggen in de app en later ook betalingen te autoriseren. Het is na stembediening de tweede biometrische toepassing. In een sector die draait om vertrouwen staan klantherkenning en veiligheid centraal. Biometrie kan hierbij van toegevoegde waarde zijn."

portablegear.nl