Interessant:

Gebogen display Samsung Galaxy S6 edge is te complex

nieuws 16 maart 2015 om 12:44

De fabricage van het gebogen display van de nieuwe Samsung Galaxy S6 edge, die in april op de markt komt, is zo complex dat het toestel mogelijk te maken krijgt met leveringsproblemen.

De Samsung Galaxy S6 edge is een smartphone met een uniek scherm: het toestel heeft een 5,1-inch Quad HD-display, dat aan beide zijden gebogen is en over de randen van de telefoon heen loopt. Op deze randen kan onder meer extra informatie worden getoond. De fabricage van dit gebogen display blijkt echter bijzonder complex. Samsung maakt gebruik van een proces genaamd '3D Thermoforming', waarbij het materiaal enorm verhit en vervolgens vervormd wordt.

Het probleem met dit proces zou zijn dat er een uitval van 50 procent is, wat betekent dat slechts de helft van het geproduceerde gebogen glas daadwerkelijk bruikbaar is. Daarnaast zou de fabricage bijzonder tijdrovend (40 minuten voor één gebogen display) en kostbaar (tussen de 25 en 26 dollar, waar een regulier vlak Gorilla Glass fabricagekosten van 3 dollar heeft) zijn.

Volgens analisten gaat Samsung door de complexe fabricage van het gebogen glas problemen krijgen met de levering van de Samsung Galaxy S6 edge. Samsung zou oorspronkelijk hebben gepland in het tweede kwartaal van 2015 tussen de 8 en 8,5 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 edge te leveren, maar dat zou zijn bijgesteld naar een aantal tussen de 6 en 6,5 miljoen. Het Koreaanse bedrijf zoekt mogelijk naar een nieuwe partner om de productie te kunnen opvoeren. In totaal heeft Samsung wereldwijd 20 miljoen preorders ontvangen van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge samen.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

Digital Trends