Interessant:

ING maakt mobiel betalen in de winkel mogelijk

nieuws 13 juni 2015 om 10:15

Deze zomer introduceert ING mobiel betalen: contactloos betalen met de mobiele telefoon. ING-klanten met een smartphone met NFC-support en Android 4.4 KitKat of hoger kunnen vanaf dat moment mobiel betalen.

ING startte afgelopen week met de laatste testfase onder een groep medewerkers. Zij doen de eerste ervaring op met de Mobiel Betalen app die contactloos betalen mogelijk maakt, voordat deze landelijk wordt uitgerold. ING maakt mobiel betalen mogelijk voor een brede selectie smartphones van verschillende merken. ING-klanten die nu al gebruik maken van de Mobiel Bankieren App en een geschikte Android-smartphone hebben kunnen later deze zomer direct mobiel betalen door de nieuwe ING Mobiel Betalen-app te downloaden en deze te activeren met hun mobiele pincode. 

ING maakt mobiel betalen in de winkel mogelijk
ING maakt mobiel betalen in de winkel mogelijk

Contactloos betalen met de mobiel is mogelijk bij ruim 80.000 betaalautomaten in winkels, op stations en in bedrijfsrestaurants. Klanten van ING kunnen al ervaring opdoen met contactloos betalen via de Betaalpas. Ruim 6,5 miljoen Betaalpassen van ING zijn inmiddels hiervoor geschikt. Tot en met mei werd door ING-klanten al ruim 13 miljoen keer op deze manier betaald. Bij aankopen tot en met € 25,- kan naar keuze met of zonder pincode betaald worden. Bij hogere bedragen is altijd een pincode nodig. Het maximale bedrag dat achter elkaar zonder pincode kan worden betaald is € 50,-.

ING introduceerde eerder dit jaar een vingerafdrukherkenning in de Mobiel Bankieren App en presenteerde ook een app voor de smartwatch.

portablegear.nl