Interessant:

Apple komt met dunste MacBook ooit

nieuws 11 maart 2015 om 09:41

Apple komt volgende maand met de new MacBook, de dunste MacBook tot op heden. Dit 12-inch Retina-model meet op het dikste punt 13,1 millimeter en is daarmee 24 procent dunner dan de 11-inch MacBook Air.

De nieuwe MacBook heeft een nieuwe, met precisie vervaardigde unibodybehuizing met geïntegreerde WiFi-antennes en een klep met Apple logo van gepolijst roestvrij staal, is verkrijgbaar in drie stijlvolle afwerkingen - goud, zilver en spacegrijs - en is de eerste MacBook met een volledig metalen behuizing. Onder elke toets zorgen 'dome-switches' van roestvrij staal voor een duidelijk en direct contact tijdens het typen, terwijl elke toets op het nieuwe toetsenbord afzonderlijk wordt verlicht door een eigen led-lampje.

De nieuwe MacBook beschikt verder over een 12-inch Retina-display met een beeldverhouding van 16:10. Met 0,88 millimeter is het Retina-display op de nieuwe MacBook het dunste Mac-beeldscherm ooit. Dankzij een groter diafragma voor elke pixel is het nieuwe Retina-display ook uiterst efficiënt: het gebruikt 30 procent minder energie dan het Retina-display van bestaande Macs maar levert hetzelfde helderheidsniveau. Dankzij de resolutie van 2.304 x 1.440 worden tekst, foto's en films bijzonder helder weergegeven.

Nieuw is ook het Force Touch-trackpad. Dit trackpad heeft ingebouwde krachtsensoren waardoor je overal kunt klikken, en voelbare feedback voor een snel en uniform contact. Je kunt de hoeveelheid druk die nodig is om een klik te registreren zelfs aan je eigen smaak aanpassen. Op het Force Touch-trackpad is ook een nieuwe beweging mogelijk: force-klikken, een klik gevolgd door een wat hardere duwbeweging, voor taken als het opvragen van de definitie van een woord, het snel inzien van een kaart of het bekijken van een voorvertoning van een bestand. 

New MacBook 2015 (12-inch Retina)
New MacBook 2015 (12-inch Retina)

Daarnaast heeft de nieuwe MacBook, die draait op Mac OS Yosemite, een geavanceerde USB-C-poort die uiterst klein en veelzijdig is. USB-C is een nieuwe norm en biedt mogelijkheden voor opladen met een hoger wattage, gegevensoverdracht volgens USB 3.1 Gen 1 (5 Gbps) en DisplayPort 1.2 - allemaal in één enkele connector die maar een derde van de grootte heeft van een traditionele USB-poort.

De compleet nieuwe MacBook is vanaf vrijdag 10 april verkrijgbaar met een 1,1GHz dual-core Intel Core M-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,4GHz, 8GB geheugen, 256GB flashopslag en Intel HD Graphics 5300-processor vanaf € 1449,-, en met een 1,2GHz dual-core Intel Core M-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,6GHz, 8GB geheugen, 512GB flashopslag en Intel HD Graphics 5300-processor vanaf € 1799,-.

Apple