Interessant:

Canon EOS M3 gepresenteerd

nieuws 6 februari 2015 om 12:14

Canon breidt haar cameraportfolio uit met de Canon EOS M3, een compacte systeemcamera met verstelbaar touchscreen. Daarnaast onthulde Canon de PowerShot SX410 IS (superzoom), IXUS 275 IS en de PowerShot G3 X.

De Canon EOS M3 is een krachtige compacte systeemcamera die een uitstekende beeldkwaliteit combineert met bedieningsmogelijkheden op DSLR-niveau in een compacte body. Canon's eerste 24,2-megapixel APS-C CMOS-sensor en haar meest geavanceerde beeldprocessor, de DIGIC 6, vormen de basis van de EOS M3 en zorgen voor foto's en Full HD-video’s met een indrukwekkende kwaliteit. De nieuwe Hybrid CMOS AF III en het 49-punts AF-systeem zorgen voor razendsnelle AF-prestaties en stellen de camera in staat je de vrijheid te bieden om de schoonheid van beweging vast te leggen. Het verstelbare touchscreen zorgt ervoor dat je snel een selfie kan maken. Als ervaren fotograaf tref je alles wat je nodig hebt aan binnen bereik van je vingertoppen. De compacte, ergonomische body is uitgevoerd met intuďtieve DSLR-achtige knoppen en toetsen en biedt de flexibiliteit om van lens te wisselen. De Canon EOS M3 is vanaf april 2015 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 729 euro.

Canon EOS M3
Canon EOS M3

De Canon IXUS 275 HS is een slanke compactcamera met een 12-voudige zoom, die middels de ZoomPlus-functie uitbreidbaar is tot een 24-voudige zoom. De camera beschikt daarnaast over een 24mm ultragroothoeklens, een 20,2-megapixel sensor en een 1080 Full HD-videorecorder. Ondersteuning van WiFi en Dynamic NFC biedt de mogelijkheid je creaties draadloos over te zetten naar je smartphone of tablet. Dit model komt in het zwart of wit en is vanaf mei 2015 te koop voor een verkoopadviesprijs van 209 euro.

Canon IXUS 275 HS
Canon IXUS 275 HS

De Canon PowerShot SX410 IS is een compacte superzoom bridge-camera met een 20-megapixel sensor en een 40-voudige optische zoom. Deze zoom is middels de ZoomPlus-functie te verdubbelen naar een 80-voudige zoom. Een video (720p) kan je direct opnemen met een druk op de videotoets. Dankzij gezichtsherkenningstechnologie worden gezichten optimaal vastgelegd. Dit model komt in het rood of zwart en is vanaf maart 2015 te koop voor een verkoopadviesprijs van 259 euro.

Canon PowerShot SX410 IS
Canon PowerShot SX410 IS

Voor de Canon PowerShot G3 X deed Canon alleen nog een vooraankondiging de deur uit, zonder de exacte specificaties te vermelden. Dit model zal in elk geval beschikken over een  1-inch sensor, een 24-600mm lens en 25-voudige optische zoom. Meer informatie over de PowerShot G3 X moet nog volgen.

Canon PowerShot G3 X
Canon PowerShot G3 X

portablegear.nl