Interessant:

RadioShack is failliet

nieuws 6 februari 2015 om 12:02

De legendarische Amerikaanse elektronicaketen RadioShack is failliet. De Amerikaanse operator Sprint neemt echter veel van de vestigingen van RadioShack over.

Radio Shack werd in 1921 opgericht door de broeders Deutschmann. De naam "Radio Shack" was de term voor de kleine, houten behuizing waarin de radio-apparatuur van een schip werd opgeborgen. In 1962 werd Radio Shack overgenomen door Tandy Corporation. In 2000 verdween de naam Tandy echter en verdween ook de spatie uit de naam Radio Shack. RadioShack kon echter niet wedijveren met de steeds grotere concurrentie van de online markt en kwam daarom in de financiele problemen.

RadioShack verkoopt nu tussen de 1.500 en 2.400 vestigingen aan telecombedrijf Sprint en investeerder Standard General, een van de grootste aandeelhouders van het bedrijf. Sprint heeft al een deal gesloten met General Wireless (een investeringsbedrijf van Standard General) om 1.750 Sprint-RadioShack-vestigingen te creeren, waar zowel Sprint- als RadioShack-producten zullen worden verkocht. De overige van de 4.000 vestigingen moet waarschijnlijk sluiten.

Cnet