Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie24,2 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon EOS M3 1 Foto Canon EOS M3 2 Foto Canon EOS M3 3 Foto Canon EOS M3 4

Inleiding

De Canon EOS M3 is een systeemcamera met een 24,2-megapixel CMOS-sensor van APS-C-formaat en ondersteuning voor EF-objectieven. De EOS M3 werkt met Hybrid CMOS AF III om 6,1x sneller scherp te stellen dan de originele EOS M, met 49 AF-punten verspreid over het beeld. De instellingen van de EOS M3 kun je regelen via een gebruiksvriendelijke touchscreen-interface en je kunt de instellingen vooraf in realtime bekijken tijdens het samenstellen van elke compositie. Het touchscreen is te gebruiken om met één tik scherp te stellen en de opname te maken, de menu's van de camera te bedienen en bij het bekijken van de beelden naar voren en naar achteren te vegen. Het scherm kan tot 180 graden omhoog worden gekanteld (ideaal voor selfies) en 45 graden omlaag voor opnamen vanuit een hoog standpunt. De EOS M3 maakt ook handmatige bediening mogelijk, van het instellen van de sluitertijd en het diafragma tot de ISO-snelheid en framerate. Met Hybrid Auto-functie kun je niet alleen foto's maken zonder je druk te hoeven maken over camera-instellingen, deze functie legt daarnaast de voorafgaande 4 seconden vast als videoclip. Uiteindelijk kan de EOS M3 deze clips van 4 seconden samenvoegen om een overzicht van je dag te maken, dat je met de camera zelf kunt bewerken en kunt aanvullen met foto's. Tot slot ondersteunt de EOS M3 WiFi en Dynamic NFC, zodat je smartphone of tablet kan gebruiken als multifunctionele afstandsbediening voor de camera. Dit model is in oktober 2015 opgevolgd door de EOS M10.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De EOS M3 is uitgerust met een 24,2 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Canon EOS M3

Van de Canon EOS M3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon EOS M3 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,9. Lees in het Canon EOS M3 testoverzicht de testen

Specificaties Canon EOS M3

Algemeen
ProductCanon EOS M3
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht366 gram
Afmetingen110,0 x 68,0 x 44,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie24,2 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB