Interessant:

Canon PowerShot G3 X officieel

nieuws 19 juni 2015 om 11:20

Canon heeft de PowerShot G3 X, die het afgelopen februari reeds aankondigde, officieel gepresenteerd. Deze geavanceerde compactcamera is waterbestendig en beschikt over een verstelbaar touchscreen en een 1-inch sensor.

De Canon PowerShot G3 X, die afgelopen februari reeds werd aangekondigd, is een superzoom-camera die is uitgerust met een 1-inch sensor, een 24-600mm lens en 25x optische zoom. Dankzij het 3,2-inch kantelbare LCD-touchscreen met hoge resolutie en de uitgebreide reeks draaiknoppen en aanpassingsmogelijkheden van de PowerShot G3 X heb je alles bij de hand om je creativiteit de vrije loop te laten. Daarnaast heb je meteen toegang tot de belangrijkste instellingen met de soepel te bedienen Lens Control Ring.

Canon PowerShot G3 X
Canon PowerShot G3 X

De hooggevoelige 20-megapixel CMOS-sensor van de PowerShot G3 X biedt een ISO-bereik van 120 tot 12.800 en de DIGIC 6-beeldprocessor helpt ruis voorkomen. Dankzij de Optical Image Stabilizer corrigeert de camera automatisch en garandeert scherpe en gedetailleerde foto's en video's, zelfs als je opnamen maakt met volledige zoom of zonder statief bij weinig licht. Je films zijn bovendien zeer stabiel dankzij de 5-assige filmstabilisatie. Deze geavanceerde 5-assige Dynamic Image Stabilizer zorgt voor stabiele beelden van steadycam-kwaliteit terwijl je met de veelzijdige audio-opname via de aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon je video's van hoogwaardig geluid kunt voorzien. Video's zijn in Full HD-kwaliteit opneembaar en foto's kan je RAW-formaat vastleggen. 

Verder kun je een elektronische zoeker met hoge resolutie aansluiten, net als bij een spiegelreflexcamera. Ook is het mogelijk externe Speedlite-flitsers en lensfilters van Canon aan de camera te koppelen. De Canon PowerShot G3 X is stof- en waterbestendig en ondersteunt tot slot WiFi en NFC, zodat je snel draadloos bestanden naar een smartphone of tablet kan overbrengen. De PowerShot G3 X verschijnt in juli in Nederland voor een adviesprijs van 949 euro.

Canon PowerShot G3 X
Canon PowerShot G3 X

portablegear.nl