Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie20,0 megapixel
Zoom25x
Scherm3,2"
WiFi
Foto Canon PowerShot G3 X 1 Foto Canon PowerShot G3 X 2 Foto Canon PowerShot G3 X 3 Foto Canon PowerShot G3 X 4 Foto Canon PowerShot G3 X 5 Foto Canon PowerShot G3 X 6

Inleiding

De Canon PowerShot G3 X is een geavanceerde superzoom-camera van Canon. Dit model is uitgerust met een 1-inch sensor en een 24-600mm lens. Daarnaast kan je rekenen op een krachtige 25x optische zoom en op ondersteuning van WiFi en NFC en dezelfde 20-megapixel beeldresolutie als op de PowerShot G7 X en de PowerShot G1 X Mark II. De hooggevoelige CMOS-sensor biedt een ISO-bereik van 120 tot 12.800 en de DIGIC 6-beeldprocessor helpt ruis voorkomen. Dankzij de Optical Image Stabilizer corrigeert de camera automatisch en garandeert scherpe en gedetailleerde foto's en video's, zelfs als je opnamen maakt met volledige zoom of zonder statief bij weinig licht. Je films zijn bovendien zeer stabiel dankzij de 5-assige filmstabilisatie. Deze geavanceerde 5-assige Dynamic Image Stabilizer zorgt voor stabiele beelden van steadycam-kwaliteit terwijl je met de veelzijdige audio-opname via de aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon je video's van hoogwaardig geluid kunt voorzien. Video's zijn in Full HD-kwaliteit opneembaar en foto's kan je RAW-formaat vastleggen. Dankzij het 3,2-inch kantelbare LCD-touchscreen met hoge resolutie en de uitgebreide reeks draaiknoppen en aanpassingsmogelijkheden van de PowerShot G3 X heb je alles bij de hand om je creativiteit de vrije loop te laten. Touch AF is te gebruiken voor nauwkeurig en soepel scherpstellen in video's. Daarnaast heb je meteen toegang tot de belangrijkste instellingen met de soepel te bedienen Lens Control Ring. De interface is gebaseerd op die van de Canon EOS en met de snelle autofocus en de snelle continuopnamen met 5,9 fps kun je acties nog preciezer vastleggen. Verder kun je een elektronische zoeker met hoge resolutie aansluiten, net als bij een spiegelreflexcamera. Ook is het mogelijk externe Speedlite-flitsers en lensfilters van Canon aan de camera te koppelen. De Canon PowerShot G3 X is stof- en waterbestendig en ondersteunt tot slot WiFi en NFC, zodat je snel draadloos bestanden naar een smartphone of tablet kan overbrengen.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De PowerShot G3 X is uitgerust met een 20,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 600 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 25,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G3 X

Van de Canon PowerShot G3 X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G3 X is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Canon PowerShot G3 X testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G3 X

Algemeen
ProductCanon PowerShot G3 X
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht733 gram
Afmetingen123,0 x 105,0 x 77,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,0 megapixel
Zoomrange24 - 600 mm
Zoom25x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,2"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB