Interessant:

Kate Perry krijgt mobiele game

nieuws 7 februari 2015 om 11:27

De Amerikaanse popzangeres Kate Perry krijgt een eigen mobiele game. Het spel wordt uitgegeven door Glu Mobile, dan eerder miljoenen verdiende met een mobiel spelletje met Kim Kardashian in de hoofdrol.

Glu Mobile heeft een deal voor vijf jaar gesloten met Kate Perry, die behelst dat ze haar "stem en persoonlijkheid" mogen gebruiken. Het Kate Perry-spel moet eind 2015 verschijnen voor iOS en Android. Het Kate Perry-spel zal waarschijnlijk grotendeels hetzelfde spelen als Glu Mobile's Kim Kardashian-game: dat wil zeggen een free-to-play model met microtransacties. De Kardashian-game kreeg veel kritiek om de opdringerige in-app aankopen.

Glu Mobile hoopt dat de populariteit van Kate Perry op socale media (met 77,1 miljoen Facebook-fans en 64,4 miljoen Twitter-volgers) net zo'n goed lanceringsplatform voor het spel biedt als het geval was bij Kim Kardashian's online fanbase.

Glu Mobile verdiende vorig jaar miljoenen aan het spelletje Kim Kardashian: Hollywood. Uit de financiele resultaten blijkt dat het spel vorig jaar, ondanks een relatief gering aantal downloads van 28,4 miljoen, in totaal 74,3 miljoen dollar op heeft gebracht.

Naschrift: Kate Perry Pop is in december 2015 officieel uitgebracht.

Kim Kardashian: Hollywood
Kim Kardashian: Hollywood

The Guardian