Interessant:

App stores hebben gebrekkige zoekfunctie

nieuws 28 oktober 2014 om 10:16

Uit onderzoek van COOLProfs, een specialist in bedrijfskritischeáinformatiesystemen, blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met het vinden van nuttige en toepasbare apps, omdat veel app stores een zeer gebrekkige zoekfunctie hebben.

Sleutelapplicaties zijn over het algemeen reeds ge´nstalleerd bij de uitgifte van een toestel. Daarnaast maken bedrijven voor het uitleveren van apps veelvuldig gebruik van enterprise app stores. Het vinden van de juiste apps in een app store blijkt voor veel organisaties echter problemen op te leveren, met name Apple schijnt zijn zoekfunctie niet goed op orde te hebben. Bedrijven verschillen in hun zienswijze of zij moeten inzetten op native applicaties of webapplicaties.

Webapplicaties kunnen eenvoudig worden geupdatet en real-time bijgewerkt, terwijl native apps op hun beurt sterk zijn in specifieke toepassingen en goed alle functionaliteit van een toestel aan kunnen spreken. Laatstgenoemde apps zijn echter lastiger te distribueren. Sommige organisaties gaan daarom niet langer voor apps, maar maken hun website en webapplicaties responsive (dat is een website die op alle type apparaten is te gebruiken). Het ontwikkelen van hybride apps, een webapp die is uitgerust met native plugins die de sensoren van de smartphone of tablet aanspreken, gebeurt hier nog niet of nauwelijks.

Uit het onderzoek van COOLProfs blijkt verder dat een BYOD (Bring Your Own Device)-beleid waarbij de medewerker privÚapparatuur mag gebruiken voor zakelijke doeleinden, in de praktijk niet heel populair is. COPE (Corporate Owned, Personally Enabled), het principe waarbij de door de organisatie uitgeleverde toestellen uiteindelijk weggegeven worden aan het personeel, wordt meer toegepast. Ook als het gaat om mobile device management-software biedt de markt een gefragmenteerd beeld. Geen enkele softwarepartij is echt dominant. Qua besturingssystemen hebben Google en Apple momenteel zo'n 80 tot 90 procent van de markt in handen, maar de verwachting is dat Windows hier in de toekomst een grotere rol gaat spelen.

portablegear.nl