Interessant:

Ex-Nokia-topman Stephen Elop alweer weg bij Microsoft

nieuws 19 juni 2015 om 09:34

Stephen Elop, voormalig topman van Nokia, is alweer weg bij Microsoft. Elop was, na de overname van Nokia door Microsoft, het hoofd van de smartphone-divisie van Microsoft. Hij wordt opgevolgd door Terry Myerson.

Microsoft nam in 2014 officieel de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro en daarbij vond er een transitie van de Nokia-merknaam naar de Microsoft-merknaam plaats voor de Lumia Windows Phone-modellen. Microsoft heeft wel een licentie om de Nokia-merknaam te blijven gebruiken voor entry-level telefoons.

Microsoft Lumia 640 XL
Microsoft Lumia 640 XL

Bij de overname van Nokia door Microsoft werd Stephen Elop, de topman van Nokia, de baas van de "Windows and Devices Group" (de smartphone-divisie) van Microsoft. Voordat hij bij Nokia werkte, was Elop overigens ook al actief geweest bij Microsoft als hoofd van de Office-divisie. Er gingen geruchten dat Elop Microsofts Xbox-divisie zou gaan leiden en zelfs dat hij Steve Ballmer als CEO van Microsoft zou opvolgen, maar uiteindelijk werd de Indiėr Satya Nadella Microsofts nieuwe topman. Nu is het einde van de carriere van Elop bij Microsoft dan toch echt in zicht. Elops plaats bij de Windows and Devices Group-afdeling wordt ingenomen door Terry Myerson. Daarnaast heeft Microsoft enkele topmannen van andere divisies vervangen.

"De veranderingen stellen ons in staat om betere producten en services aan onze klanten te leveren in een hoger tempo", aldus Satya Nadella. Stephen Elop gaf in 2013 een opmerkelijk televisie-interview, waarin hij de iPhone van de interviewer weggooide.

BusinessInsider UK