Interessant:

Kim Kardashian verdient 51 miljoen dollar met mobiele game

nieuws 21 oktober 2014 om 09:53

De smartphone-game Kim Kardashian: Hollywood, die afgelopen juni werd uitgebracht, heeft in vier maanden tijd meer dan 51 miljoen dollar (bijna 40 miljoen euro) opgebracht.

Dat blijkt uit data van marktonderzoeker SuperData Research. In dezelfde periode is ook digitaal gamen enorm gegroeid - en de groei van mobiele gaming is daar een van belangrijkste factoren van. Digitale games, inclusief smartphone-apps, digitale downloads op consoles en meer, zorgden afgelopen september voor een totale opbrengt van 873 miljoen dollar (684 miljoen euro). Dat is 8,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De verwachting is dat de opbrengst van mobiele gaming dit jaar de 20 miljard dollar (15,7 miljard euro) zal overschrijden. Veel digitale games worden tegenwoordig gratis aangeboden en halen hun inkomsten uit (vaak hardnekkig opgedrongen) in-app aankopen. Ook Kim Kardashian: Hollywood kreeg kritiek om de opdringerige in-app aankopen.

Gamedeveloper Glu Mobile, de ontwikkelaar van Kim Kardashian: Hollywood, brengt de titel omtrent de realitysoapster binnenkort ook naar Facebook in de hoop nog meer inkomsten binnen te slepen.

Kim Kardashian: Hollywood
Kim Kardashian: Hollywood

Venturebeat